subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bartomeu: Smatramo da je ovo najbolje rešenje

U toku dana saopštena je i konačna odluka da sezona 2019/2020 u Euroligi i Eurokupu neće biti nastavljene, te nećemo imati ovosezonske šampione u ovim takmičenjima.

Naredne sezone u Euroligi igraće svi timovi koji su nastupali i ove godine, dok u Eurokupu sigurno mesto imaju osam timova koji su izborili plasman u 1/4-finala.

Ovakva odluka podelila je brojne klubove, košarkaške stručnjake, navijače klubova, jer dok jedni misle da je ovo odluka najpravednija, drugi su gnevni zbog nepravde koja je učinjena njima.

Ipak, predsednik Eurolige – Đordi Bartomeu je istakao da ovo odluka nije bila nimalo laka, ali da veruju da je ponajbolje rešenje koje ide isključivo u korist same evropske košarke.

„Doneli smo jednu od najtežih odluka u istoriji Eurolige. Ipak, verujemo da je ona prava i da je za dobrobit košarke i klubova. Želeli smo da nastavimo sezonu, ali je ovo bilo najbolje moguće rešenje. Razumem klubove koji su bili lideri u svojim takmičenjima, ali to ne znači da možemo da ih proglasimo šampionima. Isti koncept smo primili i za Euroligu i za Eurokup, te neće biti pobednika u ova dva takmičenja“, rekao je Bartomeu i zatim dodao:

„Razumum sve klubove koji su naredne sezone imali nameru da budu deo Eurolige i ponosan sam što žele da budu deo ovog takmičenja, ali ni u jednom trenutku nismo razmatrali i povećanju broja učesnika ili promeni formata takmičenja. I sami igrači su bili protiv nastavka sezone, jer ne bi mogli da igraju na nivou koje se od njih zahteva, neki nisu mogli da treneriju, neki ne bi mogli da putuju…Već sada ćemo početi sa pripremama za narednu sezonu, kako bi vratili košarku svim ljubiteljima ovog sporta“, istakao je Bartomeu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje