ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Baskonia dovela argentinca na pleju!

Baskonia i argentinski internacionalac Nicolas Laprovittola postigli su dogovor do kraja sezone. Nicolas (26 god. 1.93m) igra na poziciji plejmejkera, u španski tim dolazi nakon kratkog boravka u San Antonio Spursima koji su ga otpustili.

Laprovittola je prošle sezone igrao u Movistar Estudiantesu gde je u 20 utakmica beležio 14 poena 3 skoka i 4 asistencije po utakmici.

Tokom svog boravka u San Antoniu, uglavnom je dobijao šansu kada bi Tony Parker bio odsutan zbog odmora ili radi povrede. Odigrao je ukupno 18 utakmica i beležio 3,3 poena i 1,6 asistenciju za nešto manje od 10 minuta u igri.

Argentinac je karijeru počeo 2007. godine u argentinskom Lanusu, gde je proveo 6 sezona pre potpisavanja za Flamengo. Poslednje 2 godine bio je u Evropi igrajući za Lietvous Rytas i spomenuti Estudiantes.

Bio je deo olimpijske selekcije u Riju gde je imao prosek od 8,2 poena i 2,7 asistencije po utakmici.

Baskonia ove sezone igra dobro u Evroligi, a trenutno zauzimaju 4. poziciju na tabeli. Uz to, ova ekipa poseduje nekolicinu bivših NBA košarkaša – Shane Larkin, Andrea Bargnani, Tornike Shengelia, Chase Budinger. Donedavno je i Prigioni bio član, ali se penzionisao.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje