petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Bastijanini slavio na otvaranju sezone

Nova sezona Moto GP šampionata nije mogla početi na bolji način. Kao i svake godine akcije počinje u Kataru na stazi Losail, a pobedu u prvoj trci sezone odneo je vozač Gresini Rejsinga Enea Bastijanini.

Drugo mesto zauzeo je Bred Binder iz KTM-a, a poslednje mesto na pobedničkom postolju pripalo je Polu Espargaru iz Repsol Honde.

Upravo je Pol Espargaro držao sve u svojim rukama sve do poslednja tri kruga kada je na scenu stupio Bastijanini. Mladi Italijan je sjajnim manevrom pretekao Espargara i do kraja držao prvo mesto. Espargaro još neko vreme nije uspeo da se oporavi od šoka, što je iskoristio Binder i osvojio drugo mesto.

Na četvrtom mestu našao se brat Pola Espargara, Aleš koji vozi za Apriliju. Peti je bio devetostruki svetski šampion Mark Markes, a prvih deset kompletirali su Đoan Mir (Suzuki), Aleks Rins (Suzuki), Žoan Zarko (Pramak Dukati), Fabio Kvartararo (Jamaha) i Takaki Nakagami (LCR Honda).

Užasan vikend imala je fabrika Dukatija, jer fabrički vozači Džek Miler i Frančesko Banjaja nisu završili trku, a ni osvajač pol pozicije Horhe Martin takođe.

Moto GP šampionat nastavljase 20. marta kada je na programu trka za Veliku nagradu Indonezije.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.motorsport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje