subota, 11. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A,najava,predlozi za klađenje (Nedelja)

U nedelju je na programu 6 duela Serije A, a mi smo za vas spremili najavu najzanimljivijih duela.

12:30h Genoa-Empoli

Brod kojim plovi Đenova polako,ali sigurno tone na dno. Oni su ove sezone slavili samo na jednom meču i to protiv Kaljarija u septembru. U seriji su od 24 meča bez pobede i to ih je dovelo na pretposlednje mesto na tabeli sa čak 8 bodova zaostatka za prvom ekipom iznad zone ispadanja. Istina,ima pomaka od kad je na klupu seo Aleksandar Blesin. Vezali su 4 remija,posebno je vredan pohvale onaj protiv Intera,ali ti remiji nisu dovoljni. Vremena je sve manje, a ostali rivali u borbi za opstanak su u daleko boljoj formi. Đenovi su potrebne pobede i to pod hitno. Blesin je koliko toliko popravio odbranu,primaju manje golova,ali je napad loš. Na poslednjih 6 ligaških mečeva samo 2 postignuta gola je zaista loš učinak. Željno očekuju da pojačanje Yeboah konačno proradi i počne da se isplaćuje. Trebalo bi očekivati da Đenova ne uđe rezervisano u ovaj meč kao u prethodnih par kola,već da napadnu od prvog minuta pa i po cenu primanja golova jer su im pobede potrebne, a ovaj meč je idealan za tako nešto. Dobra stvar je povratak u tim Destra,dok je  Nikola Maksimović povređen.

Ne cvetaju ruže ni Empoliju. Nakon zaista sjajnog provog dela sezone gde su pobeđivali sve redom u drugom delu veliki pad. Trenutno su u seriji od 10 mečeva na kojima nisu pobedili. Sve to je dovelo do ispadanja iz top 10 i sada se nalaze na 13tom mestu. Što se tiče opstanka oni su relativno sigurni,teško da mogu da ispadnu,tj ima mnogo nekvalitetnijih timova od njih. Njima je kao i Đenovi takođe potrebno što pre da se vrate u pobednički ritam,pre svega zbog njih samih,jer kažem,rezultatski ne moraju da brinu tj opstaće u ligi. Potrebna im je pobeda zbog samopouzdanja. Cele sezone ih odlikuje napadačka igra,postizanje dosta golova,ali u poslednje vreme je odbrana poprilično popustila i tu je verovatno i glavni problem. Oni su druga najgora odbrana u ligi po broju primljenih golova i samo zbog svog napada nisu niže na tabeli.

Očekivani sastavi:

Genoa possible starting lineup:
Sirigu; Hefti, Ostigard, Vasquez, Calafiori; Sturaro, Badelj; Gudmundsson, Melegoni, Yeboah; Destro

Empoli possible starting lineup:
Vicario; Stojanovic, Tonelli, Luperto, Parisi; Zurkowski, Asllani, Bandinelli; Henderson, Bajrami; Pinamonti

Prognoza: Trebalo bi da vidimo otvoren meč. Đenova mora da krene napadački jer im treba pobeda, a to opet otvara prostor pozadi koji može da iskoristi napad Empolija. Najbolja opcija su golovi i mogli bi da ih vidimo na obe strane.

Tip: GG @ 1.65 rez: 0-0


15h Fiorentina-Verona

Težak periodu preživljava Fiorentina. Posle serije od tri pobede na svim frontovima usledila su dva veoma bolna poraza u samo par dana. Prvo su tokom vikenda poraženi od Sasuola golom u nadoknadi vremena, da bi tokom nedelje na isti način bili poraženi i od Juventusa u polufinalu kupa. Takvi porazi su posebno bolni, pogotovo protiv Juventusa gde su bili daleko bolji rival tokom celog meča, uputili čak 22 šuta i postigli na kraju autogol u nadoknadi vremena. Sada tokom par dana pred trenerom Italianom je bio ogroman zadatak da povrati ekipu, pre svega mentalno, kako bi ih spremio za ovaj meč. Videlo se već i posle meča sa Juventusom da su svi klonuli duhom i sigurno da im neće biti lako na ovoj utakmici. Sada će se videti kakav je Italiano trener, tj motivator. Iz dosadašnjeg dela, reklo bi se da je dobar i da bi trebalo dobro da podigne ekipu. Sada, da se vratimo generalno na igru Fiorentine. Njihova igra je dobra, čak šta više u većini duela oni su bolji rivali, više napadaju, dominiraju na terenu. Osetio se odlazak Vlahovića jer se malo pokvarila završnica tih prilika,ali treba da raduje da je Kabral u prošlom kolu konačno postigao gol i na taj način probio led i sigurno da će uz Pjonteka biti ogromna opasnost po gol protivnika. Odbrana je deo tima koji bi trebalo da poprave, pogotovo u tim poslednjim minutima gde im pada koncentracija. Nije to samo na ova dva duela, dešava se to njima u poslednje vreme i moraće Italijano na tome da poradi.

Verona ovo kolo dočekuje u veoma dobrom raspoloženju. U seriji su od 3 meča bez poraza. Od početka 2022. godine imaju 5 pobeda na 8 mečeva. Posle sjajnog starta pod vođstvom Tudora i pobeda na sve strane, pali su u decembru,ali eto od početka Januara Tudor ih je skroz vratio u taj pobednički kolosek. Ukoliko ovako nastave nije nemoguće da dođu do Evrope. U ovo kolo ulaze nakon pobede protiv Venecije od 3-0, na kojoj je sva tri gola postigao Đovani Simeone i na taj način prekinuo svoj golgeterski post. Generalno, Verona je drastično popravila svoju efikasnost, u poslednja tri kola su postigli 9 golova, što je fantastično. Po broju postignutih golova su na 4tom mestu u ligi. Samo su tri kluba efikasnija od njih. Odbrana je ono što malo koči kod njih,ali to i nije čudno jer igraju poprilično ofanzivno. Ovaj meč im je jako bitan jer nakon ovog gostovanja sleduju im tri jaka protivnika u vidu Intera, Napolija i Atalante, tako da bi bodovi na ovoj utakmici bili veoma dragoceni.

Očekivani sastavi:

Fiorentina possible starting lineup:
Dragowski; Venuti, Milenkovic, Julio, Biraghi; Maleh, Torreira, Castrovilli; Ikone, Piatek, Gonzalez

Hellas Verona possible starting lineup:
Montipo; Casale, Gunter, Ceccherini; Faraoni, Tameze, Ilic, Lazovic; Barak, Caprari; Simeone

Prognoza: Duel dva tima koja odlikuje napadački stil igre bi trebalo da nam donese jedan efikasan meč.

Tip: 3+ @ 1.70 rez: 1-1 


18h Juventus-Specia

Juventus u ovo kolo ulazi nakon pobede u kupu protiv najljućeg rivala Fiorentine i to na kakv način. Ceo meč su bili u podređenom položaju,a pobedili su golom u poslednjim sekundama meča tj autogolom. Takve pobede poprilično podižu moral ekipi. Generalno, Juventus igra jako dobro. U seriji su od 13 mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Ukoliko i na ovom meču ostanu neporaženi biće to 14ti meč,a poslednji put su takvu seriju imali 2019te godine. U ligi su trenutno na četvrtom mestu sa 7 bodova zaostatka za liderom šampionata i po svemu sudeći itekako su u borbi za skudeto. Genralno po formi su među najboljim ekipama u ligi. Dolaskom Vlahovića dobili su ono što im je trebalo, a to je gol igrač. Čini se da je Vlahović doneo još nešto osim golova. Doneo je neku sigurnost, dodatno samopouzdanje ekipi, svi su nekako počeli mnogo bolje da igraju. Kao da im je ulio samopouzdanje da mogu do trofeja u ovoj sezoni. Ovo sada zaista liči na šampionski tim i sigurno da se neće predati do kraja sezone. Imaju jedan od lakših rasporeda, nemaju mnogo derbija i zaista bi mogli videti senzacionalno osvajanje titule. Na ovom meču će Alegri imati  problema sa sastavom jer u timu neće biti Kijeza, Sandro, Mekkeni, Kijelini i Zakarija. Dobra stvar je povratak Dibale.

Posle serije dobrih rezultata i pobeda, kao i bežanja iz opasne zone, Specija je opet pala u formi. U ovo kolo ulaze nakon tri vezana poraza. Ukoliko dožive 4ti biće to prvi put od kada igraju u Seriji A. U ovo kolo ulaze sa 4 boda više od ekipa iz opasne zone. U prošlom kolu su doživeli jedan veoma težak poraz. Roma ih je pobedila golom u nadoknadi vremena i to iz penala. Na tom meču su preživeli 31 šut, da bi na kraju dobili gol iz kontroverznog penala. Mota mora da pronađe način da povrati formu ekipe, to je sigurno. Opasna zona je jako blizu i samo par kikseva i eto ih u problemu. Veliki problem, koji Mota nikako da reši jeste odbrana. Generalno, njihov stil igre je takav da dopuste protivniku da ih napadne i onda čekaju kontre. Problem je taj što nemaju dovoljno jaku odbranu za takav stil igre, jako lako dozvoljavaju protivniku da stvori sjajne prilike. Eto, da je Roma bila iole koncentrisanija mogli su im dati makar 4 gola. Ko je gledao meč zna o čemu pričam. Imaju problema protiv takvih ekipa, eto Fiorentina im je dala 6 komada. Juventus je baš takav tim, tim koji sada napada konstantno i to ne ide u prilog Speciji nikako.

Očekivani sastavi:

uventus possible starting lineup:
Szczesny; De Sciglio, Danilo, De Ligt, Pellegrini; Locatelli, Arthur, Rabiot; Cuadrado, Vlahovic, Morata

Spezia possible starting lineup:
Provedel; Ferrer, Erlic, Nikolau, Reca; Bastoni, Bourabia; Verde, Maggiore, Gyasi; Manaj

Prognoza: Juventus je favorit na ovom meču i trebalo bi da pobede sa nekoliko postignutih golova.

Tip: 1 i 2+ @ 1.48

Vlahović daje gol @ 1.80 rez: 1-0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje