petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Benfika stvara moćan tim!

Portugalski velikan – Benfika u nedavnoj završenoj sezoni izgubila je primat u portugalskom fudbalu, jer je veliki rival – Porto osvojio duplu krunu.

Stoga, uprava lisabonskog kluba krenula je u veliko renoviranje tima, a pre svih na klupu „Orlova“ vratio se iskusni strateg – Žorž Žezus koji je dobio garancije da će biti dovedena adekvatna pojačanja.

Obećano – Ispunjeno! Naime, u jednom danu su predstavljena čak trojica novajlija, koji će u narednim sezonama biti jedni od nosioca igre – Jan Vertongen, Everton Soareš i Luka Valdšmit.

33-godišnji Vertongen koji igra na poziciji štopera (po potrebi i kao levi bek) stigao je kao slobodan agent nakon isteka saradnje sa engleskim premieligašem, Totenhemom. Belgijski reprezentativac je ugovorio trogodišnju saradnju.

Brazilski krilni napadač – Everton Soareš (24) takođe je stigao u Benfiku, koja je za njegov dolazak platila 20 miliona eura ekipi, Flamenga. Nakon lekarskih pregleda parafirao je ugovor do leta 2025. godine.

 

Dres portugalskog gigant zadužio je i nemački internacionalac – Luka Valdšmit. 24-godišnji centralni napadač je potpisao saradnju u narednih pet sezona, a dolazi iz redova, Frajburga koji je na ime obeštećenja inkasirao 15 miliona eura.

 

Nema dileme klub sa stadiona „La Luž“ ima velike planove za narednu sezonu, a prema pisanju brojnih medije blizu dolaska u klub jeste i reprezentativac Urugvaja – Edinson Kavani što bi bila prava transfer „bomba“.

Fotografije preuzeta sa sajta: www.slbenfica.pt

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje