ponedeljak, 13. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Beogradski teqball turnir ovog vikenda na stadionu „Partizana“

Državno teqball prvenstvo, „SRPSKA CHALLENGER SERIJA 2020“ nastavlja se za vikend, 10. i 11. oktobra, turnirom u Beogradu, na stadionu FK „Partizan“!

I ovaj, kao i prošlonedeljni turnir u Novom Sadu, čini prvu rundu serije i boduje se u skladu sa pravilima Međunarodne teqball federacije (FITEQ), a organizator je Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball.

Beogradski turnir biće pravi teqball spektakl, jer će se upravo tu saznati ko su pobednici prve runde „SRPSKE CHALLENGER SERIJE 2020“.

Prijave takmičara i takmičarki koji hoće da pokažu svoju veštinu i okušaju sportsku sreću uveliko traju putem imejla [email protected].

Najupešniji takmičari i ekipe prve runde „SRPSKE CHALLENGER SERIJE 2020“  u svim kategorijama  (singl, parovi, mix) u nedelju uveče podeliće i ukupan nagradni fond od 2.500 evra. Prvo mesto u singlu donosi 200, drugo 150, treće 100, a četvrto 50 evra. Kada su u pitanju dubl i miks dubl, za prva mesta nagrada iznosi 400, za drugo 300, treće 200, a četvrto 100 evra.

Pored toga, zvanični sponzori turnira u Novom Sadu i Beogradu, Honor i Under Armour spremaju posebne poklone za sve pobednike i pobednice.

Nema sumnje da će turnir ovog vikenda biti dugo očekivani praznik za sve ljubitelje teqbolla u Srbiji, tim pre jer će se među takmičarima naći svetski šampioni i vicešampioni 2018. i 2019. Nikola Mitro i Bogdan Marojević.

Druga runda „SRPSKE CHALLENGER SERIJE 2020“ biće održana već do kraja godine, kada će se saznati i ko će u nacionalnom dresu putovati na Svetsko teqball prvenstvo!

Kao što je poznato, teqball je sport koji se širi kao plamen po čitavoj planeti. Sličan je fudbalu, ali je umesto fudbalskog terena za njega potreban samo teqboard, odnosno sto sličan stolu za stoni tenis, ali zakrivlјenih ivica.

Ambasadori teqball sporta u svetu su: Ronaldinjo, Galas, Pujol, Simao, Nunjo Gomeš i Pires, a među ljubiteljima teqballa su još i Mesi, Nejmar, Mbape, Modrić,Hazard, Kutinjo, Lukaku, Zidan, pa sve do legendarnog Maradone.

Srbija je takođe nedavno dobila velika imena među ambasadorima ovog sporta i to asa „Mančester junajteda“ Nemanju Matića i nekadašnjeg igrača „Liverpula“ i „Anderlehta“ Milana Jovanovića.

 Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje