subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bolt osvojio prestižnu nagradu

Jamajkanski sprinter, Usein Bolt pobednik je u izboru za prestižnu nagradu „Laureus“ koja se dodeljuje za najboljeg sportistu godine.

Ovo je Boltu četvrti put da dobija ovo priznjanje, jer je bio izabran za najboljeg sportistu i 2009, 2010, 2013. i sada 2016. godine. On je na tronu nasledio srpskog tenisera, Novaka Đokovića koji je u protekle dve godine osvajao ovu nagradu.

Bolt je na Olimpijskim igrama u Riju osvojio 3 zlatne medalje u disciplinama 100m, 200m i štafeti 4x100m čime je i zaslužio ovo priznanje.

„Postigao sam mnogo do sada u karijeri, ali ova nagrada je kruna mog uspeha. Ostajem još malo na stazi, a zatim ću se posvetiti mom životu onako kako sam ga zamislio posle penzionisanja. Vidimo se još na Svetskom prvenstvu u Londonu, a potom ću svoje mesto prepustiti nekom drugom mladom atletičaru, punim energije“, izjavio je Bolt.

Pored Bolta u nominaciji za sportistu godine bili su i: Endi Marej (tenis), Lebron Džejms (košarka), Stef Kari (košarka), Mo Farah (atletika), Kristijano Ronaldo (fudbal).

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje