subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bosna i Hercegovina: Derbi Željezničar vs Sarajevo

Od 19:30 časova će se po 110.put u velikom derbiju Sarajeva, sastati ekipe Željezničara i Sarajava, a meč se igra u okviru play-off grupe BIH prvenstva.

Kao i u svakom gradskom derbiju, pozicija na tabeli, trenutna forma, kvalitet timova nisu toliko bitni jer ove mečeve ne dobija uvek kvalitetniji tim, već onaj koji pokaže više volje, želje i hrabrosti. Ono što bi donekle moglo da ,,uporpasti“ derbi jeste izostanak gostujućih navijača, koji će bojkotovati derbi jer im domaćin nije omogućio 1500 traženih karata.

Stadion ,,Grbavica“ mesto odigravanja meča!

Ekipa Željezničara nalazi se na prvom mestu sa skorom 15-6-4 i gol razlikom 33:16. Na domaćem terenu imaju odličan skor 9-2-2 i gol razliku 20:11, u seriji su od 9 mečeva bez poraza na domaćem terenu. Trener domaćih nema problema oko sastava tima.

Pred današnji meč trener Željezničara, Petrović je izjavio: ,,Pošto su obe ekipe ispunile osnovni plan, odnosno ulazak u Evropu, ova utakmica bi mogla imati sasvim drugačiji karakter. Obe ekipe će igrati ofanzivno i naše fudbalske sladokusce zadovoljiti dobrom partijom. Nadam se da će naši navijači biti za nijansu zadovoljniji i da ćemo osvojiti tri boda. Kada je u pitanju igrački kadar, velikih promena neće biti. Očekujem jednu otvorenu igru.Sarajevo je u prošlom derbiju, koliko se sećam, stupilo na treću poziciju, dok smo mi varirali. Počeli smo s katastrofalno, ekipa je bila nesigurna, a mi smo pokazali previše respekta. Ovo što smo mi sad postigli mora ojačati sve igrače da maksimalno uđu motivisani na utakmicu. Možemo sada biti rasterećeniji i nadam se da ćemo vršiti permanentan pritisak“

Najverovatniji sastav Željezničara: Kjosevski, Bogičević, Kerla, Stanić, S. Stevanović, Blagojević, Marković, Zakarić, Zeba, M. Stevanović, Lendrić.

Sarajevo se nalazi na trećem mestu sa samo tri boda manje od Željezničara, i skorom 13-9-3 i gol razlikom 33:17. Na gostovanjima imaju skor 5-5-2 i gol razliku 11:8. U poslednja četri meča, ne baš impresivne partije, dva remije i po jedan poraz i pobeda.

O samom meču, trener gostiju, Janjoš je izjavio„Derbi utakmice su jedna velika privilegija i za jedan i za drugi tim. Ovo nam je šansa da svojim odnosom, zalaganjem i trudom uveličamo spektakl i naravno da očekujemo dobar rezultat. Slagao bih kada bih rekao da je atmosfera fenomenalna, jer nam nedostaju neki bodovi. Zaslužili smo bolje rezultate. Ipak, za derbi nije potrebna dodatna motivacija. Poštujemo Željezničar, ali imamo svoje račune. Najveća opasnost prijeti od Lendrića, koji daje golove, a tu su još Stevanović, Blagojević, Zakarić… Željezničar pravi dobre rezultate, ali isto tako i Sarajevo je dobra ekipa. Ahmetović radi stalno dobro, trudi se, ali znate kako je kada napadača stane. Sada je postigao gol i nadam se da će tako nastaviti tako protiv Željezničara.“ 

,,Horde zla“ navijači FK Sarajeva, neće podriti svoj klub na današnjem meču, zbog nesporazuma oko ulaznica!

Očekivana postava FK Sarajeva: Pavlović, Bekić, Novaković, Mihojević, Hodžić, Sarić, Rustemović, Duljević, Hebibović, Crnkić, Ahmetović.

Što se tiče međusobnih mečeva, osvrnućemo se samo na one u novijoj istoriji, u poslednjih, u poslednjih 12 mečeva, na čak 11 smo videli manje od dva pogodka, a samo jednom kada ih je bilo više, meč je zavšen rezultatom 2:1. U prethodnih 11 duela, 2 pobede Željezničara, jedna Sarajeva i čak 9 nerešenih mečeva.

U današnjem duelu koji je derbi susret Bosne i Hercegovine najviše bi trebalo da uživaju gledaoci jer veće fudbalske svetkovine u ovoj državi nema, domaći Željezničar je blagi favorit na meču, ali pošto smo već rekli da u ovakvim mečevima nema favorita, naš predlog za kladioniračare je kombinacija igara 1X&0-2 gola koju kladionice plaćaju kvotom 1,95.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje