ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): CSKA Moskva učestvuje i u derbiju 23. kola!

Danas od 13 časova i 30 minuta na stadionu “VEB-Arena“ u Moskvi odigraće se derbi 23. kola ruske Premijer Lige u kojem će se sastati CSKA iz Moskve i Rostov iz istoimenog grada na obali reke Don.

Kvote: 1,90 | 3,20 | 4,50 (kladionica Sekabet)

  • Stanje na tabeli:

CSKA Moskva je zbog remija u prošlom kolu ostao na čak 8 bodova zaostatka od prvoplasiranog Spartaka i to na samo 8 kola pre kraja sezone. Bez sumnje očekuje ih veoma težak posao, jer kako je Gončarenko izjavio ni malo neće biti zadovoljan ukoliko ne stignu Spartak. Kao što smo rekli, “Konji“ se trenutno nalaze na 2. poziciji, gde imaju 43 boda iz 22 utakmice, a do sada su zabeležili 12 pobeda, 7 remija i 3 poraza, uz gol razliku 29:13. Na svom terenu su uzeli 22 boda iz 10 utakmica, a zabeležili su 6 pobeda i 4 remija, bez poraza, a pritom su ostvarili gol razliku 19:4.

Rostov se trenutno nalazi na samom centru tabele, tj. na 8. poziciji, imaju 32 boda nakon 22 odigrana kola, a do sada su zabeležili 8 pobeda, 8 remija i 6 poraza, uz gol razliku 25:12. U gostima još uvek ne mogu da se sastave, a titulu jednog od najgorih gostiju u ligi dobili su zbog učinka od samo 1 pobede, 4 remija i 6 poraza, što je samo 7 bodova iz 11 odigranih utakmica. Pritom su ostvarili gol razliku 10:10.


  • Izjave trenera:

Viktor Gončarenko (CSKA Moskva): “Ova utakmica je za nas odličujuća. Zaostajemo 8 bodova, a do kraja je ostalo još samo 8 kola. Više nema mesta za gubljenje bodova i sada iz utakmice u utakmicu moramo da ulazimo maksimalno fokusirani i predani. Rostov je dosta kvalitetan i jak protivnik, igra li su Ligu Evrope i sada će pokušati da to takmičenje izbore ponovo. Daćemo sve od sebe, a uz to da igramo na svom stadionu stvari bi trebale da budu nešto lakše po nas!“

Ivan Danilijanc (Rostov): “Imamo dosta problema sa realizacijom u poslednjih nekoliko kola, a već na 5 utakmica nismo uspeli da postignemo gol. Radili smo dosta ove nedelje, mislim da je ekipa konačno poprimila onaj oblik kakav je imala u ranijem periodu i sada bi trebali sve to da pokažemo na ni malo lakom gostovanju. Gončarenko je uspeo da poboljša već ionako kvalitetnu igru CSKA, remi u prošlom kolu ih je za 8 bodova odvojio od Spartaka tako da treba očekivati da će nas napadati svih 90 minuta. Mi se moramo braniti, jer imaju dosta kvalietne napadače, ali nismo u Moskvu došli samo da bi čuvali svoj gol.“


  • Izostanci:

CSKA Moskva: levi bek Georgij Ščenikov (26n/0g/0a – povreda ?), štoper Aleksej Berezucki (21n/0g/0a – povreda ?), centralni vezista Alan Dzagojev (15n/3g/5a – povreda ?) i ofanzivni vezista Roman Jeremenko (12n/4g/2a – suspenzija).

Rostov: golman Soslan Džanajev (23n/-25g – povreda ?) i štoper Vladimir Granat (30n/1g/1a – povreda).


  • Očekivani sastavi:

CSKA Moskva (3-5-2): Akinfejev – Ščenikov (V. Berezucki), Vasin, Ignaševič – Tošić, Natho, Vernblum, Golovin, Fernandes – Ionov, Olanare

Rostov (5-3-2): Džanajev (Medvedev) – Kudrjašov, Mevlja, Navas, Terentjev, Kalačev – Noboa, Erohin, Gatkan – Azmun, Poloz


  • Poslednjih 5 međusobnih utakmica CSKA Moskve i Rostova:
02.10.16 PL Rostov CSKA Moskva 2 : 0 (0 : 0)
12.03.16 PL Rostov CSKA Moskva 2 : 0 (1 : 0)
22.08.15 PL CSKA Moskva Rostov 2 : 1 (0 : 1)
30.05.15 PL Rostov CSKA Moskva 1 : 1 (1 : 0)
31.08.14 PL CSKA Moskva Rostov 6 : 0 (1 : 0)

  • Prognoza:

Ekipi CSKA trenutno gori pod nogama, a evenutalno gubljenje sva 3 boda na ovoj utakmici uništilo bi im sve nade za osvajanje šampionske titule. Sa druge strane, Rostov je osiguran na sredini tabele, a teorijski ukoliko na 8 utakmica zabeleže bar 5 pobeda imaju šanse za plasman u Ligu Evrope. To je svakako teško za očekivati, jer sudeći po trenutnom kvalitetu igre “Selmaša“ oni će ipak sledeće sezone ostati u granicama Rusije.

CSKA danas mora da ide na sve ili ništa, a po treneru Gončarenku samo pobeda dolazi u obzir. S’ obzirom da je Rostov izrazito defanzivna ekipa, treba očekivati bunker već pred kraj prvog poluvremena, ukoliko do tada CSKA ne postigne gol. Sve u svemu, ova utakmica ne bi trebala da bude efikasna, već bi trebala da ostane na “0-2“ gola. Kvota za naš predlog iznosi oko 1,50 u kladionici Sekabet.

Prognoza rezultata: 1:0 (4,90)

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje