subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Botas slavio u Sočiju, Hamilton sam sebi upropastio trku

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobednik je trke za Veliku nagradu Rusije koja se vozila u Sočiju. Finac je u Sočiju došao do druge pobede ove sezone, a devete ukupno u karijeri. Na pobedničkom postolju našli su se Mask Ferštapen iz Red Bula i Botasov timski kolega Luis Hamilton.

Borba za pobednika trke je bila gotova već posle nekoliko krugova, a za to je kriv isključivo Luis Hamilton. Naime, Britanac je uz odobrenje tima vežbao start na izlasku iz boksa, što je zabranjeno. Na konto toga, Hamilton je dobio dve kazne od po pet sekundi i time je trka bila rešena. Botas je bez većih problema držao iza sebe Ferštapena koji je slično kao i Botas imao relativno mirnu trku.

Trku u Sočiju je obeležio i incident na samom startu, a u njemu su učestvovali vozač Meklarena Karlos Sainc koji je prilikom povratka na stazu udario u zaštitnu ogradu, i Lens Strol iz Rejsing Pointa koji je imao kontakt za Šarlom Leklerom, nakon kojeg je morao da završi trku.

Sav taj metež sa starta trke najbolje je iskoristio Serhio Peres iz drugog Rejsing Pointa. Meksikanac je završio trku na četvrtom mestu, a peti je bio Danijel Rikardo u Renou. Lekler je bio sedmi, a sledili su ga Esteban Okon (Reno) i Danijel Kvjat (Alfa Tauri). Među osvajačim poena našli su se Pjer Gasli (Alfa Tauri) i Aleksander Albon (Red Bul).

U generalnom palsmanu vodi Hamilton sa 205 bodova, a prati ga Botas sa 161.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 11. oktobra kada se vozi trka za  Veliku nagradu Ajfela na stazi „Nirburgring“.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.formula1.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje