nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Botas slavio u Turskoj

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobednik je trke za Veliku nagradu Turske. Botas je u Istanbulu zabeležio desetu pobedu u karijeri i na taj način prekinuo jednogodišnji post. Botasu se na podijumu pridružio dvojac iz Red Bula Maks Ferštapen i Serhio Perez.

Trka u Turskoj nije donela mnogo uzbuđenja. Uslovi su bili promenljivi i oni najbolji vozači nisu mnogo rizikovali. Botas je bez većih problema uspeo da odbrani prvo startno mesto, a u tome mu je mnogo pomogao Maks Ferštapen koji nije mnogo rizikovao.

Četvrto mesto zauzeo je sjajni Šarl Lekler iz Ferarija koji je u jednom momentu držao prvo mesto, ali gume su ga izdale. Monačanin je ipak morao da ode na promenu pneumatika i na kraju je završio na četvrtom mestu. Iz Leklera našao se aktuelni šampion Luis Hamilton čija je trka mogla biti i bolja. Timske naredbe su umnogome uticale da Hamilton na kraju završi peti.

Šesti je bio Pjer Gasli iz Alfa Taurija, a prvih deset kompletirali su Lando Noris (Meklaren), Karlos Sains (Ferari), Lens Strol (Aston Martin) i Esteban Okon (Alpina).

U generalnom plasmanu prvo mesto je preuzeo Maks Ferštapen koji posle ove trke ima 262,5 poena. Hamlton je drugi sa šest manje u odnosu na Ferštapena, a treći je Botas sa 177.

Šampionat u Formuli 1 se nastavlja trkom za Veliku nagradu Amerike koja je na programu 24. oktobra.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje