sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Botas najbrži u „Nirburgringu“

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Ajfela.

Finac je do pol pozicije došao odvezavši sjajan krug u vremenu od 1:25.269. Koliko je ovaj krug dominantan potvrđuje i podatak da je Finac nadmašio rekord staze za čak četiri sekunde. Osim što je oborio rekord staze, osvajanje pol pozicije je još slađe za Botasa, jer je u direktnoj borbi za pol poziciju pobedio timskog kolegu Luisa Hamiltona, koji je imao zaostatak od 37 hiljaditinki. Treći je bio Maks Ferštapen.

Od početka kvalifikacija je bilo evidetno da će se za pol poziciju boriti dvojac iz Mercedesa. Ferštapen je donekle ugrožavao Mercedese, ali nedovoljno za nešto više. Ipak, i njegova treća pozicija je bila sasvim sigurna, te Holanđanin može biti zadovoljan.

Od ostatka karavana najbolji je bio Šarl Lekler koji je u odnosu na Botasa kasnio sedam i po desetinki. Peti je bio Aleksander Albon u drugom Red Bulu, šesti Danijel Rikardo iz Renoa, a prvih deset su kompletirali Esteban Okon (Reno), Lando Noris (Meklaren), Serhio Peres (Rejsing Ponit) i Karlos Sains (Meklaren).

Veliko iznenađenje je eliminacija Sebastijana Fetela u prvom delu kvalifikacija. Fetel je imao sjajan treći trening, ali na kraju je morao da se zadovolji 11. mestom.

Velika nagrada Ajfela na programu je u nedelju od 14:10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje