nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Petrući slavio u kišovitom Le Manu

Vozač Dukatija Danilo Petruću pobednik je trke za Veliku nagradu Francuske u Le Manu. Italijan je u Le Manu došao do prve pobede ove sezone, a druge u karijeri posle uzbudljive trke koja se vozila u kišovitim uslovima. Petrućiju su se na podijumu pridružili Aleks Markes iz Repsol Honde i Pol Espargaro iz KTM-a.

Apsolutno savršena trka iz ugla Petrućija koji je odmah posle starta preuzeo vođstvo. U borbi za prvo mesto su mu se pridružili timski kolega Andrea Doviciozo i Džek Miler iz Pramak Dukatija. Do polovine trke sve je bilo relativno mirno, a onda je počela ludnica. Aleks Markes na Repsol Hondi je imao sjajan ritam i vrlo brzo se pridružio vodećima. Džek Miler je imao peh, jer mu se pokvario motor, a Aleks Rins je izleteo sa staze. Sav taj haos na stazi je najbolje iskoristio upravo Petrući, jer je napravio veliku razliku koju Aleks Markes i Andrea Doviciozo nisu mogli da nadoknade. Ubrzo nakon toga Pol Espargaro je pretekao Dovicioza i raspored se do kraja nije menjao.

Doviciozo je morao na kraju da se zadovolji četvrtim mestom, peti je bio Žoan Zarko iz Avintije, šesti je bio Migel Oliveira na Teh 3 KTM-u. Takaaki Nakagami iz LCR Honde je bio sedmi, a prvih deset su kompletirali Štefan Bradl na Hondi, Fabio Kvartararo iz Petronas Jamahe i Maverik Vinjales na Jamahi.

U generalnom plasmanu Kvartararo sada ima 115 bodova, 10 više od Mira, a 18 od Dovicioza, dok je Vinjales četvrti sa 96 bodova.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već narednog vikenda za Veliku nagradu Aragona.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje