subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvartararo osvojio pol poziciju u Le Manu

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Francuske. Mladi Francuz je do pol pozicije dišao nakon što je odvezao krug u vremenu od 1:31.315 minuta. U prvom startnom redu će mu se pridružiti Džek Miler na Pramak Dukatiju i Danilo Petrući na Dukatiju.

Tok kvalifikacija:

Kvalifikacije je odložio incident u kojem je učestvovao Migel Oliveira. Portugalac je imao peh da mu eksplodira motor, a redardi su imali mnogo posla, jer je bilo mnogo ulja na stazi. Pri povratku na stazu u sledila je velika borba.

Fabio Kvartararo je u kvalifikacijama nastavio dominaciju koja je viđena na slobodnim treninzima. Uglavnom je imao najbolje vreme tokom većeg dela kvalifikacija, a u samom finišu je došlo do velike borbe za ostale pozicije.

Džek Miler je relativno sigurno došao do druge pozicije, ali Danilo Petruću je neočekivano iskočio iz drugog plana. Italijan je za svega 12 hiljaditinki bio brži od Kala Kračlova na LCR Hondi. Peto vreme imao je vozač Jamahe Maverik Vinjales, ispred Andree Dovicioza na Dukatiju i drugog vozača Pramak Dukatija Frančeska Banjaje. Najboljih deset kompletirali su Pol Espargaro (KTM), Žoan Zarko (Avintija) i Valentino Rosi (Jamaha). Njih su sledili drugi vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli i Oliveira.

Trka za Veliku nagradu Francuske je na programu u nedelju od 13:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje