četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Brazil Serija A: Najave i prognoze mečeva (11. maj 2023)

Danas na programu više mečeva u Brazilskoj Seriji A, koja zbog velikog broja poznatih igrača koji su već imali karijere u Evropi, ali i mnogo talentovanih mladih igrača privlači pažnju kako ljubitelja fudbala, tako i kladioničara.


01:00 Flamengo RJ – Goias

Domaći tim koji je godinama među najboljima u Brazilu, ali i Kopa Libertadores takmičenju u ovu sezonu ušao je jako loše i trenutno je u zoni ispadnja, sa 1 pobedom i 3 poraza uz gol razliku 7:7 u prva četiri prvenstvena meča. Ono što je do sada karakterisalo igre tima jeste nesigurna odbrana koja je osim prvog kola i meča protiv Koritibe primala golove u svakom meču, dok je napada donekle funkcionisao kako treba, pa je prvi zadatak trenera Flamenga da reši probleme u defanzivi koji su evidentni. Za današnji meč posle povrede u prošlom meču neće biti prvog golmana Santosa, potom vezni igrač Tijago Maja takođe će zbog povrede biti odustan. Kao i napadač Gabi zbog suspenzije.

Goias je sa druge strane tim koji je takođe jako loše ušao u sezonu, takođe tri poraza, ali i pobeda nad Korintijansom, mada i dalje jako malo prikazano od strane Goiasa, problem predstavlja i činjenica da su otpustili trenera Guta Fereiru koji je izgubio državno prvenstvo Goiaense, ali verovatno već sada vide da su pogrešili jer je to trener koji je uveo tim iz Serije B. U prošlom kolu poraženi su na domaćem terenu protiv Palmeirasa čak 0:5, što je svakako ostavilo posledice na ovaj tim koji će se gotovo izvesno boriti za opstanak. Danas su bez nekoliko igrača iz svoje postave, neće biti prvog golmana Tadeua, kao i drugog golmana Mateheusinha, defanzivaca Haltera i Bruna Mela.

Mišljenje urednika: Flamengo je i dalje među najjačim timovima lige, ali pretopterećnost mečevima na više frontova, sigurno da je ostavilo traga, danas nemaju opravdanje kada se radi o ovom susretu, pa smatramo da će morati da napadaju i da dobiju susret, a na ruku im ide i izostanak prva dva golmana kod gosta, kao i standardna dva defanzivca, mala kvota na pobedu domaćina ipak nas vodi do golova i predlog 3+ po kvoti 1,65.


00:00 Bragantino – America MG

Domaći tim pokazao je u prošlom susretu na gostovanju Gremiu kada su imali dosta izostanaka da mogu do pozitivnog rezultata dok kog su i stigli u završnici meča i odigrali 3:3, pa su sa tim remijem na skoru 1 pobeda, 2 remija i 1 poraza uz gol razliku 6:8. Na domaćem terenu slavili su protiv Bahie 2:1, da bi potom doživeli poraz od Cruzeira 0:3, pa danas svakako žele do novog pozitivnog ishoda. Danas će im faliti potom defanzivci  Luan Candido (5u/0g/2a), Lucas Cunha (11u/0g/0a) i Ortiz (0u/0g/0a), u veznom redu nema bočnog veznjaka Ignacio Laquintana (2u/0g/0a) i Raula (4u/0g/0a). Pokazali su da igraju otvren fudbal i da stvaraju puno šansi pa takav pristup očekujemo i danas.

Sa druge strane America MG je tim koji je trenutno najlošiji u čitavoj ligi sa četiri vezana poraza, čime su veoma rano pokazali da će biti prvi kandidat za poslednje mesto, iako je rano i početak je sezone. Do sada su doživeli poraze na domaćem terenu od Fluminensea 0:3 i Cuiabe 1:2, dok su u gostima poraze doživeli od Sao Paola 3:0 i Santosa 3:2, pa je već sada veliki imperativ da se nešto uradi kada se radi o gostovanju kod Bragantina, ono što im svakako danas ne ide na ruku jesu izostanci igrača, faliće ih trojica, a to su prvi golman tima Matheus Cavichioli (branio na svim mečevima), potom defnazivac Nino Paraiba (igrao na svim susretima do sad), kao i veznjak Matheusinho (odigrao 3 susreta).

U pet od prethodnih sedam sezona ovi rivali pobeđivali su neizmenično u sezonama, uz po jednu sezonu gde su po jedan meč odigrali nerešeno, dok su druge dobijali jednom Bragantino, a jednom America MG, tako da ti susreti deluju veoma sumnjivo.

Mišljenje urednika: Ukoliko pogledamo samo kvalitet i trenutne partije domaćin je veliki favorit, ali ukoliko postoji neki vid saradnje između ovih klubova, danas bi mogli da vidimo i jedno veliko iznenađenj, golova ne bi trebalo da izostane, pa je naš predlog kombinacija 12&2+ po kvoti 1,63.


02:30 Palmeiras – Gremio

Palmeiras je definitivno tim na koji treba obratiti pažnju, odlično su ušli u sezonu sa 10 bodova iz četiri utakmice, a navijače ,,zelenih“ naročito može da raduje efikasna igra je su u svakom od ovih mečeva postizali najmanje dva gola. Jedini kiks donekle je bio remi u gostima sa ekipom Vasko Da Gama sa kojima su odigrali nerešeno 2:2. Velika snaga je trener Fereira, koji je osvojio puno trofeja od dolaska 2020-e godine, a između ostalih i dva puta Kopa Libertadores, tim je pojačan, pa je i pored nekoliko odlazaka i dalje među glavnim favoritima za titulu. Od standardnih igrača faliće samo defanzivac Murilo (3u/1g/0a)

Sa druge strane je povratnik u Seriju A, ekipa Gremio koja je takođe jako dobro otvorila prvenstvo i pokazala da ove godine nema nameru da se bori za opstanak, već da će pre svega želeti borbu za plasman u međunarodna takmičenja. U prošlom kolu remi na domaćem terenu sa Bragantinom 3:3 i to u 91.minutu po kišom natopljenom terenu koja je počela da pada u drugom delu igre i donekle onemogućila igru i doprinela da tim koji se bolje snađe dođe do povoljnijeg rezultata. U tim se vraća važan defaznivac Kaneman, ali će izostati  João Pedro (12u/1g/1a), nema ni krilnog napadača Ferreira (10u/3g/1a), kao ni napadača Diego Souza (10u/0g/0a), takođe izostaće i krilni napadač Pepe (11u/1g/1a) i Robert (0u/0g/0a)

Mišljenje urednika: Gremio će svakako pokušati da pruži dostojan otpor domaćinu koji u ovoj susret ulazi sa gotovo najjačim timom, pa će pokušati da nastavi sa dobrim nizom rezultata, gosti iako će biti motivisani pre svega će pokušati da iz podređenog položaja dođu makar do boda, ali je pitanje da li će im to Palmeiras dopustiti, naš predlog je igra D2-4 gola po kvoti 1,65.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje