subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Brazilac se penzionisao

Bivši brazilski reprezentativac – Frederiko Čaves Guedeš daleko poznatiji samo kao Fred doneo je odluku da okonča svoju profesionalnu karijeru.

38-godišnji napadač se odlučio na ovakav potez zbog zdravstvenih problema (iskusni golgeter pati od diplopije, problema sa „dvostrukim vidom“ koji ga je primorao da ode u penziju), a svoju poslednju utakmicu odigrao je u dresu Fluminensea koji je na svom terenu savladao Cearu (2:1).

„Obećao sam kući da neću plakati, jer sam već previše plakao. Moram da uspem da izrazim zahvalnost koju osećam za sve što je ova grupa uradila, ove navijače… To je najhumaniji klub koji sam poznavao u svom životu”, rekao je Fred na svom oproštaju pred tačno 63.707 navijača koji su došli da ga pozdrave na legendarnom stadionu „Maracana“.

Fred je drugi najbolji strelac u istroji brazilskog šampionata, igrajući za timove – Atletiko Mineira, Kruzeira, Fluminensea u kojem je i ostavio najdublji trag.

Na evropskom tlu proveo je četiri sezone u dresu francuskog Liona sa kojim je osvojio tri šampionske titule.

Za reprezentaciju Brazila nastupao je u periodu od 2005. do 2014. godine, kada je na 39 odigranih susreta uspeo da postigne 18 golova uz osvojena trofeja u „Copa America“ i Kupu Konfederacija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje