petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Englez rekao „zbogom“ fudbalu

Nekada jedan od najtalentovanijih veznih igrača na svetu – Džek Vilšer objavio je kraj svoje profesionalne karijere.

Iako ima svega 30 godina, engleski fudbaler je doneo odluku da „okači kopačke o klin“.

„Bilo je to neverovatno putovanje ispunjeno sa toliko neverovatnih trenutaka i osećam se privilegovanim što sam iskusio sve to tokom svoje karijere. Od dečaka koji šutira loptu u bašti do kapitena mog voljenog Arsenala i igranja za svoju zemlju na Svetskom prvenstvu. Živeo sam svoj san. Iskreno, bilo je teško prihvatiti da mi je karijera izmicala u poslednje vreme iz razloga van moje kontrole, dok sam osećao da još uvek imam toliko toga da ponudim. Međutim, pošto sam imao vremena da razmislim i razgovaram sa onima koji su mi najbliži, znam da je sada pravo vreme za kraj i uprkos teškim trenucima sa velikim ponosom gledam na svoju karijeru i na ono što sam postigao“, poručio je Vilšer.

Vilšer je svoje ponajbolje igračke dane proveo u Arsenalu za koji je odigrao 197 utakmica i osvojio dva FA Kupa, dok je tokom svoje karijere nosio dresove i ekipa – Boltona, Bornmuta, Vest Hem Junajteda, Arhusa.

Za reprezentaciju Engleske igrao je u periodu od 2010. do 2016. godine, kada je na 34 odigranih duela postigao i dva pogotka.

Svojevremeno važio je za jednog od najvećih talenata evropskog fudbala (mnogi su ga poređivali sa legendarnim kapitenom Barselone – Ćavijem), ali usled ogromnih problema sa povredama koje je imao, nikada nije uspeo da iskoristi svoj puni potencijal i opravda velika očekivanja koja je od njega imala fudbalska javnost na Ostrvu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje