ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čelsi potpisao ugovor sa osvajačem Kupa Konfederacija!

Jedan od najzaslužnijih za to što je podmlađena reprezentacija Nemačke osvojila ovogodišnji Kup Konfederacija, Antonio Ridiger, postao je novi igrač aktuelnog šampiona Engleske – Čelsija. 24-godišnji defanzivac stigao je iz italijanske Rome za čak 38 miliona evra, a potpisao je petogodišnji ugovor.

Talentovani štoper je svoje prve fudbalske korake napravio u nemačkom Sperber Nojkelnu, tokom 2000. godine, a seniorsku karijeru započeo je tek 2011. potpisavši za ekipu Štutgarta, tačnije za njihov drugi tim. Prvotimac je postao godinu dana kasnije, a praktično od samog početka počeo je da interesuje poznate evropske klubove. U Romu je stigao tokom leta 2015. godine prvobitno kao pozajmljeni igrač “Švaba“, ali je po isteku pozajmičnog roka “Vučica“ i zvanično otkupila ugovor ovog defanzivca, za 9 miliona evra. U dresu italijanske ekipe ostvario je ukupno 72 nastupa, a pritom je postigao 2 gola i 4 asistencije. Tokom nedavno završene sezone odigrao je 35 utakmica, a upisao je 4 asistencije.

Za nemački nacionalni tim debitovao je u maju 2014. godine, ali je prvu zapaženiju ulogu odigrao tek na nedavno završenom Kupu Konfederacija, održanom tokom juna u Rusiji. Podmlađena reprezentacija Nemačke uspela je da u finalu trijumfuje nad Čileom, a Ridiger je tako postao jedan od važnijih igrača “Pancera“. Tokom tog takmičenja uspeo je da ostvari 4 nastupa na ukupno 5 utakmica reprezentacije.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje