petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Cicipas „preživeo“ Hurkača za četvrtfinale Roterdama

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale turnira u Roterdamu. Za razliku od Medvedeva i Zvereva Cicipas se kao top 10 nije dao iznenaditi, te je posle velike borbe savladao Poljaka Huberta Hurkača rezultatom 2:1, po setovima 6:4 4:6 7:5.

Kao što i sam rezultat prikazuje bila je to velika borba. Hurkač je bio u elementu kada je servis u pitanju i Cicipas je jako teško dolazio do prilika za brejk. Prvi set je bio u totalnom egalu sve do rezultata 5:4 kada je Hurkaču po prvi put stao servis, ali to je Cicipas znao da iskoristi i napravi brejk.

No, gubitak prvog seta nije pokolebao visokog Poljaka. Hurkač je nastavio sa sjajnim servisima i igrao je sve bolje. Činilo se čak da je Hurkač i bolji igrač u drugom setu, a sve se to potvrdilo u sedmom gemu kada je Hurkač napravio brejk, koji mu je kasnije doneo izjednačenje.

Treći set donosi najveći borbu. Serveri su radili sjajan posao, a prva brejk lopta u trećem setu je viđena u desetom gemu kada je Cicipas došao do prve meč lopte. Poljak je uspeo to da spase kao i ceo gem, ali već u sledećem je pao. U kritičnim trenucima servis nije radio kao u većem delu meča i Cicipas je to iskoristio za pravljenje brejka.

Za plasman u polufinale Cicipas će igrati protiv Rusa Karena Hačanova.

Ostali rezultati:

Šardi – Gofan 7:6 (7:3) 7:6 (7:5)
Pol – Bublik 6:7 (5:7) 6:3 6:1


Fotografija je preuzeta sa:  https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje