Tim Boška Radovića večeras (20 časova) gostuje otpisanom Portugalu, kojem utakmica ništa ne znači. Ali, zbog čudnog pravila Fibe, da se ne brišu rezultati protiv selekcija koje ne prolaze u glavnu fazu, „crvenima” je ovaj duel izuzetno bitan.

Ukoliko pobede, grupu K će početi sa 10 bodova i biti najveći kandidati za 3. mesto, koje u septembru naredne godine vodi Japan, Indoneziju i Filipine.

Kako sada stvari stoje, u slučaju trijumfa nad Portugalom bile bi dovoljne i 2 pobede u glavnoj fazi, a u kojoj će rival biti Litvanija, gotovo sigurno i Češka, te bolji iz večerašnjeg duela BiH i Bugarske.

Češka bi mogla da otpadne samo ako izgubi u Litvaniji, a Bugarska slavi sa četiri ili pet razlike u sarajevskoj dvorani „Mirza Delibašić”.

„Crveni” su imali jako težak put do Lisabona, načekali se na aerodromima u Tirani i Minhenu.

Jedan od najvažnijih igrača Crne Gore u ovim kvalifikacijama, Vladimir Mihailović, ističe da je opuštanje zabranjeno.

Ne smijemo da dozvolimo da se uljuljkamo poslije onakve pobjede protiv Francuske. Moramo da nađemo motivaciju i da se dobro odmorimo, jer smo imali težak put do Portugala, sa jako lošim konekcijama. Ali, maksimalno ćemo se spremiti kako bismo izborili još jednu pobjedu”, naglasio je bek Mornara.

Crnogorska ekspedicija je posle 16 sati puta stigla u Portugal, ali se sada sve to zaboravlja.

Ukazala nam se prilika da eventualnom pobjedom nad Portugalom prenesemo ozbiljan broj bodova u drugu fazu i uđemo u trku za Mundobasket. Noć smo proveli u putu, 16 sati išli do Lisabona i sigurno je da smo potrošeni, a čeka nas ekipa koja traži intenzitet. Puno trči, igra na puno posjeda, mnogo šutira za tri. Pored disciplinovanog napada, ključ je naša agresivna odbrana”, istakao je selektor Radović.

Portugal je prije tri dana poražen na gostovanju Mađarskoj 69:68, pa je još na nuli. Ne želi da na njoj i ostane…

Poslije poraza od Mađarske nemaju šta da izgube, igraće utakmicu bez ikakvog rezultatskog značaja. Biće potpuno rasterećeni”, upozorio je Radović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.