četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Crvena zvezda protiv Savone za plasman u Ligu šampiona

Žrebom za treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona određeni su parovi plej-ofa, čiji će se pobednici plasirati u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja. Vaterpolisti Crvene zvezde će 16. i 20. oktobra igrati sa italijanskom Savonom, a sastaće se još Jadran Split – HAVK Mladost, Solnok – OSC i Barselona – Breša.

Čini se da crveno-beli posle dobrih mečeva na turniru u Zagrebu imaju realnu šansu da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona i tako se pridruže Radničkom i Novom Beogradu. Crveno-beli su u drugoj rundi kvalifikacijabili bolji od Monpeljea i Apolona, dok su u trećem meču, koji nije imao rezultatski značaj, izgubili od Mladosti. Sa druge strane, Savona je u sva tri meča na turniru u Mađarskoj odigrala nerešeno, sa Vuljagmenijem, Jadranom i domaćim Solnokom.

Savonu su na turniru u Solnoku predstavljali: Frančesko Masaro, Nikolo Roči, Andrea Patčaliev, Nebojša Vušković, Giljermo Molina, Valerio Rico, Alesio Kaldieri, Lorenco Bruni, Eduardo Kampopiano, Mateo Ioči, Đovani Marčione, Nikolo Da Rold. Najpoznatije ime u timu Savone je verovatno Giljermo Molina, iskusni 37-godišnji vaterpolista, koji je u bogatoj karijeri nastupao za Barselonu, Peskaru, Brešu, Pro Reko i Florenciju. Podjednako iskusan je i kapiten i glavni golgeter ekipe, Valerio Rico, koji je za Savonu nastupao najpre od 2003. do 2013. godine, potom je šest sezona proveo u Breši, da bi se zatim vratio u Savonu.

Kvalifikacije za Ligu šampiona – Plej-of

Jadran Split – HAVK Mladost
Solnok – OSC
Savona – Crvena zvezda
Barselona – Breša

Termini su 16.10.2021. i 20.10.2021.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje