sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Curenko odbranila tron u Akapulku

Ukrajinska teniserka Lesija Curenko odbranila je titulu u Akapulku. On je u finalu pobedila Švajcarkinju Stefani Vegele sa 2:1, po setovima 5:7 7:6 (7:2) 6:2.

Meč je bio spektakularan i pokazao nam je sve čari ženskog tenisa. Mnogo dugačkih razmena, brejkova kao i preokreta, ali je na kraju bolja fizička pripremljenost kao i iskustvo presudilo.

Iako do sada Vegele nije osvojila ni jedan trofej u finalu je igrala izvanredno. Nije podlegla pritisku i igrala je svoju igru. Do male krize došlo je u sredini prvog seta kada su obe razmenile po brejk, ali taj period je bio vrlo kratak.
Taman kada su svi mislili da će prvi set otići u taj brejk Vegele pritisla Curenko i uspela da napravi brejk za osvajanje prvog seta.

U drugom setu je bilo nervoze. Činilo se kao da je Vegele iznenađena kako igra dobro, a sa druge strane Curenko je bila nervozna, jer gubi. Videli smo šest brejkova i za razliku od prvog drugi set je otišao u taj brejk. U taj brejku Švajcarkinji se stegla ruka i to je Curenko iskoristila za izjednačenje.

Takav završetak drugog seta potpuno je slomio Vegele koja je pala psihički, a i nije imala više snage da se nosi sa Curenko. Curenko je bila u boljem stanju kada je fizička sprema u pitanju i maksimalno je koristila tu činjenicu. Sa tri brejka u trećem setu uspela je da pobedi i odbrani tron u Akapulku.

Ovo je njena četvrta titula u karijeri dok će Vegele morati da sačeka neku drugu priliku. Ipak, uteha će joj biti veliki skok na WTA listi, a ako ovako bude igrala u nastavku sezone sigurno će biti u prvih 100.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje