nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Deseto polufinale Vimbldona za Novaka Đokovića!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona. Đoković je u četvrtfinalu savladao Mađara Martona Fučoviča rezultatom 3:0, po setovima 6:3 6:4 6:4. Ovo je jubilarno deseto polufinale na Vimbldonu za Đokovića.

Još jedna rutinska pobeda za Novaka Đokovića koji nastavlja sa pobedama i rekordima. Odmah je na startu meča napao vidno uplašenog protivnika. Posle veoma kratkog perioda Đoković je imao prednost od 5:0. Mađar je uspeo da vrati jedan brejk, ali prednost je bila prevelika da bi se sustigla.

U drugom setu dosta veća borba. Fučovič se oslobodio pritiska i znatno podigao nivo igre. No, ni to nije bilo dovoljno da se ugrozi prvi teniser sveta. Rezultat je bio u egalu sve do devetog gema, kada je Đoković napravio možda i prelomni brejk.

Treći set počinje brejkom Đokovića i to je bio početak kraja. Fučovič je do kraja meča pokušavao da se vrati, imao neke prilike, ali u ključnim trenucima Đoković je pronalazio svoje najbolje udarce i slobodno se može reći rutinski priveo meč kraju.

Za plasman u veliko finale Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Hačanov/Šapovalov.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje