nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dinamo M. ulazi u nove finansijske probleme?

Da li Dinamo Moskva svojim postupcima ulazi u nove finansijske probleme? Odgovor na to pitanje moraćemo sačekati neko vreme, ali po svemu sudeći velike negativne posledice su neizbežne.
Naime, poslednjih dana se priča o tome kako fudbalski klub Dinamo Moskva planira da otkupi preostalih 74% akcija od njihovog “vlasnika“ i sponzora – VTB banke, a prema poslednjim informacijama velike su šanse da se to dogodi u veoma bliskoj budućnosti. Ukoliko tako nešto bude učinjeno, bez sumnje je da će VTB banka završiti sa sponzorstvom, i samim tim klub iz Moskve će ostati bez jakog oslonca, koji im pomaže već punih 8 godina. Da podsetimo, Dinamo je prošle sezone zauzeo 15. poziciju na tabeli Premijer Lige i time, po prvi put u svojoj istoriji, pao u niži rang, tako da sada kao drugoligaši imaju mnogo manje prihoda od bilo kakvog uspeha, a s’ obzirom da poseduju dosta kvalitetnih igrača, kada se saberu sve njihove mesečne zarade, krajnja cifra nije ni malo niska.
Ukoliko ovaj klub ipak odluči da preuzme potpuno vlasništvo nad samim sobom, nije teško zaključiti da će posledice po njih biti više nego katastrofalne i samim tim pod veliki znakom pitanja staviće se njihov povratak u rusku elitu.

Autro članka: DušanFutog

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje