ponedeljak, 20. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković u finalu Beograda

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Beogradu. Đoković je u prvom polufinalu savladao Slovaka Andreja Martina rezultatom 2:1, po setovima 6:1 4:6 6:0.

Rutinska pobeda za Đokovića kao što se donekle moglo i očekivati iako je izvojevana kroz tri seta. U svom maniru, Đoković je sjajno riternirao i iz riterna pravio probleme protivniku. Martin nikako nije mogao da dođe do neke svoje igre, a rezultat svega jesu dva brejka u prvom setu i sigurnih 6:1.

Drugi set Martin otvara brejkom. Slovak je iskoristio malo opuštanje kod Đokovića, ali prednost koju je stekao nije dugo trajala, jer je Đoković momentalno uzvratio ribrejkom. Slovak je odolevao do sedmog gema kada je Đoković napravio brejk i činilo se da je to početak kraja, ali nije bilo. Đoković je doživeo neverovatan pad u igri, što je Martin iskoristio. Slovak je napravio seriju od tri uzastopna gema i izjednačio na 1:1.

Ipak, treći set je pokazao zašto je Đoković najbolji na svetu. Nije ga nimalo poremetilo to što je izgubio dobijen drugi set, već ga je dodatno motivisalo. Srpski teniser je podigao nivo igre i sa maksimalnim rezultatom osvojio drugi set i plasirao se u finale.

Za titulu u Beogradu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Molčanov/Delbonis.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje