petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dominik Tim u finalu Australijan opena

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u finale Australijan opena. Tim je u polufinalu savladao Nemca Aleksandera Zvereva rezultatom 3:1, po setovima 3:6 6:4 7:6 (3) 7:6 (4). Austrijanac je u velikom finalu igrati protiv Novaka Đokovića.

Nije publika u Melburnu uživala u spektaktularnom tenisu, jer su obojica bili veoma nervozni. Na startu meča viđena je razmena brejkova, ali igra Zvereva je znatno bila bolja. Nemac je udarao jako i agresivno, dok je sa druge strane bio Tim koji je mnogo grešio. Iz gema u gem greške su se gomilale što je Zverev iskoristio i novim brejkom osvojio prvi set.

Međutim, Tim u drugom setu počinje da igra mnogo bolje. Nekako su se uloge promenile, jer je Zverev promenio taktiku. Dozvolio je Timu da diktira tempo u poenima, što nije bila pametna odluka. Tim je brzo napravio brejk, ali se Zverev vratio. U par situacija Tim je bio u nezgodnom položaju, ali se izvukao i na kraju kaznio Zvereva za propuštene prilike i izjednačio na 1:1.

Osvajanje drugog seta je dalo mnogo samopouzdanja Timu. Austrijanac se sjajno kretao, tereao Zvereva na udarac više što je donelo rezultat. Tim je došao do brejka i nakon toga pri rezultatu 4:1 imao šansu za dupli brejk. Zverev je uspeo da se izvuče i kazni protivnika za propušteno. Treći set je otišao u taj brejk u kojem je Tim ipak uspeo da odbije nalet Zvereva i povede sa 2:1.

Četvrti set donosi veoma dosadan tenis. Obojica su igrali na sigurni obazirući se pre svega na svoj servis. Brejka nije bilo, što je donelo još jedan taj brejk u kojem je Tim bio bolji sa 7:4.

Đoković i Tim su do sada odigrali 11 mečeva, a Đoković vodi sa 7:4.


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje