ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković na korak od osme titule u Melburnu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se finale Australijan opena. To će biti osmo finale za Novaka Đokovića u Melburnu, a do njega je došao pobedom nad Rodžerdom Federerom. Đoković je slavio rezultatom 3:0, po setovima 7:6 (7:1) 6:4 6:3.

Nije sve počelo tako sjajno za Đokovića. Federer je prvi izvršio pritisak na protivnika i došao do brejka u ranoj fazi prvog seta. Švajcarac je imao još tri brejk prilike za dupli brejk prednosti, ali Đoković je uspeo da izvuče taj gem. Čini se da je to bila i prekretnica meča, jer je Đoković od tog momenta zaigrao mnogo bolje. Pri rezultatu 5:4 Federer je servirao za osvajanje seta, ali Đoković tada pravi brejk i vraća se u igru. Prvi set je otišao u taj brejk u kojem je Đoković bio bolji sa 7:1.

Psihološka prednost je svakako bila na strani Đokovića u nastavku meča. Srpski teniser je dobro igrao, ali i Federer je bio na nivou. Igralo se gem za gem sve do desetog gema kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 2:0.

Na 2:0 bilo je jasno da će Federer teško do preokreta. Đoković je sa lakoćom osvajao svoje gemove i bilo je pitanje trenutka kada će Đoković napraviti odlučujući korak ka finalu. To se dogodilo u šestom gemu kada je Đoković poveo sa 4:2 i kasnije rutinski čuvao servis do kraja meča.

Za osmu titulu u Melburnu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Zverev/Tim, a ako eventualno dođe do titule vratiće se na prvo mesto ATP liste.


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje