četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Novo iznenađenje u Montrealu, ispao drugi nosilac

Masters u Montrealu iz dana u dan donosi velikoe iznaneđenja. Nakon ispadanja Matea Beretinija ispao je i drugi nosilac Karlos Alkaras.

U drugoj rundi na njegovom putu se isprečio Amerikanac Tomi Pol koji je slavio sa 2:1, po setovima 6:7 (4:7) 7:6 (9:7) 6:3.

Meč možda jeste trajao dugo i bio je neizsvetan, ali daleko od toga da je bio kvalitetan. Viđeno je mnogo nervoze sa obe strane, a na kraju je pobedio hrabriji igrač.

U prvom setu u ranoj fazi viđena je razmena brejkova. Alkaras je prvi stigao do brejka, no Pol je momentalno uzvratio ribrejkom. Od tog trenutka meč je ušao u neki mirniji tok. Serveri su radili solidan posao i prvi set je rešen u taj brejku koji Alkaras dobija sa 7:4.

Osokoljen osvsajanjem prvog seta Alkaras je sjajno krenuo u drugi set. Rano je napravio brejk i poveo sa 3:0. Sve je bilo idealno za mladog Španca, a onda je usledio sedmi gem posle kojeg se sve promenilo. Alkaras je pretrpeo dva uzastopna brejka i Pol je preokrenuo set. Borbeni Alkaras je uspeo da vrati ribrejk, tako je i drugi set rešen u taj brejku.

Ovaj drugi taj brejk bio je dosta dramatičniji od prvog, Obojica su mnogo bolje igrala na protivnikom servis, te je bilo mnogo mini brejkova. U takvoj igri bolje se snašao Pol koji dobija taj deo igre rezultatom 9:7.

Slično kao Alkaras posle prvog i Pol je posle drugog bio mnogo bolji igrač na terenu. Ovoga puta on je prvi došao do brejka i za razliku od Alkarasa tu prednost sačuvao do kraja meča.

Pol će u trećoj rundi igrati protiv boljeg uz duela Čilić/Hačanov.

Ostali rezultati:

Nori – Nakašima 6:4 6:4
Nišioka – Per 6:2 6:3
Fric – Mari 6:1 6:3
Švarcman – Davidovič Fokina 1:6 6:36:4
Ramos – Gofan 7:6 (7:2) 6:2
Hurkač – Rosuvori 6:3 6:7 (4:7) 6:2
Rud – Molčan 78:6 (7:3) 6:3
Agut – Bruksbi 7:5 6:1
Karenjo Busta – Rune 6:0 6:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje