sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Doviciozo slavio u ludoj trci u Austriji

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo pobednik je trke za Veliku nagradu Austrije na „Red Bul Ringu“. Doviciozo koji je u žiži javnosti nakon raskida saradnje sa Dukatijem je došao do 15. pobede u kraljevskoj klasi, a na podijumu su se pridružili Žoan Mir iz Suzukija i Džek Miler iz Pramak Dukatija.

Trka u Austriji je sa sobom donela mnogo uzuđenja i pre svega incidenata. Najgori incident se dogodio u osmom krugu kada su kontakt imali Žoan Zarko i Franko Morbideli nakon kojeg su oba vozača završila van staze. Da stvar bude gora, pri tom incidentu su oba motora leteli velikom brzinom preko staze, a malo je falilo da Maverik Vinjales i Valentino Rosi dožive teške povrede.

Dok tog trenutka prvi na stazi je bio Pol Espargaro, ali je zbog teškog incidenta i rasutih delova motora istaknuta crvena zastava, pa se ponovio start trke.

U restartu trke Pol Espargaro jee veoma brzo izgubio stečenu prednost, a da bude još gore po njega doživeo je još jedan incident nakon kojeg je završio van staze.

U završnici trke Andrea Doviciozo je preuzeo inicijativu i relativno lako zauzeo prvo mesto. U borbi su bili Džek Miler i Žoan Mir, ali oni nisu mogli da prate tempo koji je nametnuo Doviciozo. U poslednjem krugu došlo je do duela između Milera i Mira iz kojeg je kao pobednik izašao Mir.

Četvrto mesto je zauzeo Bred Binder na KTM-u koji na kraju može biti zadovoljan, jer je imao lošu startnu poziciju. Valentino Rosi je završio kao šesti, a prvih deset kompletirali su Takaaki Nakagami, Danilo Petrući, Fabio Kvartararo, Iker Lekuona i Maverik Vinjales.

U generalnom plasmanu vodio Fabio Kvartararo sa 67 bodova, a drugi je Andrea Doviciozo sa 11 bodova manje.

Šampionat u Mogo GP-ju se nastavlja već narednog vikenda kada se vozi trka za Veliku nagradu Štajarske na istoj stazi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje