sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dominacija Hamiltona na „Katalunji“

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Španije. Hamilton je ostvario četvrtu pobedu ove sezone, a na pobedničkom postolju su im se pridružili Maks Ferštapen iz Redbula i timski kolega Valteri Botas. Osim pobede, Hamilton je postao novi rekorder po broju plasmana na pobednički podijum. Ovo mu je 156. podijum u karijeri i njime je pretekao legendarnog Mihaela Šumahera.

Staza „Katalunja“ je poznata kao staza na kojoj nema mnogo akcije i danas je opravdala svoju reputaciju. Pobednik trke je odlučen već na startu, jer je Hamilton sjajno startovao, a njegov glavni rival Valteri Botas je pao na četvrto mesto. Botasu je trebalo neko vreme da pretkne Lensa Strola, a za to vreme Hamilton je napravio prednost koju Ferštapen i Botas nisu uspeli da nadoknade.

Najbolji među ostalima je bio Lens Strol koji je sve vreme bio peti, ali njegov timski kolega Serio Peres je dobio kaznu zbog ignorisanja plavih zastavica.

Šesti je bio vozač Meklarena Karlos Sainc, dok je sedmi bio Sebastijan Fetel u Ferariju. Nemac je imao uzbudljivu trku, jer je išao na samo jedno stajanje, ali je na kraju trku završio na zadovoljavajućem mestu.

Prvih deset kompletirali su Aleksander Albon, Pjer Gasli i Lando Noris.

Današnjom pobedom Luis Hamilton je uvećao prednost u odnosu na Ferštapena i ona sada iznosi 37 bodova. Hamilton ima 132 boda, Ferštapen 95, a Botas 89.

Šampionat Formule 1 se nastavlja 30. avgusta kada je na programu trka za Veliku nagradu Belgije.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje