ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EP: Reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale 3×3 – protivnik Francuska

Muška 3×3 reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale FIBA 3×3 Evropskog prvenstva koje se održava u Parizu, a protivnik u četvrtfinalu biće upravo domaćin Francuska.
Reprezentacija Srbije odigrala je danas svoje mečeve u okviru grupe A i imala polovičan uspeh, ali je ubedljiva pobeda u prvom meču donela prvo mesto u grupi.
Prvi meč dana Srbija je odigrala protiv veoma kvalitetne i neugodne reperezentacije Belgije i slavila ubedljivo sa 20:13. Od prvih minuta meča Srbija je bila u prednosti koju je iz minuta u minut povećavala, pojaviše zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj odbrani koju je igrala, a iz koje su proizašli i rasterećeni šutevi spolja. Najefikasniji u timu Srbije bio je Majstorović sa 8 poena (3 ubačene “dvojke”), pratio ga je Pašajlić sa 7 (1), dok je Vasić ubacio 4, a Ratkov jedan poen.
Meč protiv naše reprezentacije Ukrajinci su počeli veoma rasterećeno ubacivši tri dvojke na samom početku iz teških pozicija. Međutim, naša reprezentacija je srpljivo igrala i konstantno bila “za petama” protivniku. Ipak, naš tim u ovom susretu nije služio šit spolja, ali je ponajviše na poraz od Ukrajine uticao izuzetno čudan sudijski kriterijum (francuskog sudije), koji je dva puta dosudio tehničku grešku našoj reprezentaciji i nekoliko puta nakon diskutabilnih odluka poslao na liniju slobodnih bacanja protivnika. Ukrajina je slavila na kraju rezultatom 21:17, u meču u kome su pogodili čak 7 slobodnih bacanja i 5 “dvojki”. U timu Srbije najraspoloženiji je bio Vasić sa postignutih 8 poena, Majstorović je ubacio 5 (1), Pašajlić 3 (1), a Ratkov 1 poen.
Uprkos porazu od Ukrajine, Srbija je zauzela prvo mesto u grupi jer je u meču između Ukrajine i Belgije slavila Belgija rezultatom 11:10, te je u stvorenom “krugu” ekipa sa po jednom pobedom Srbija bila ubedljivo
najefikasnija.
Protivnik Srbije u četvrtfinalu je reprezentacija Francuske koja je posle ubedljive pobede nad Austrijom, u meču sa reprezentacijom Litvanije odlučivala o prvom mestu u grupi C. Litvanija je u izuzetno neizvesnom meču, u kome je do poslednjih minuta “jurila” rezultat, slavila rezultatom 21:19, i na taj način poslala Francusku u četvrtfinale protiv Srbije.
Duel Srbije i Francuske je na programu sutra (u nedelju, 12.septembra) od 15.10 časova. U slučaju pobede naše reprezentacije, polufinale je predviđeno od 19:20 časova, a finale EP je od 22:05 sati.
Posećamo da se sve utakmice FIBA 3h3 Evropskog prvenstva mogu pratiti na zvaničnom FIBA 3h3 Jutjub kanalu na adresi:
https://www.youtube.com/c/FIBA3x3, kao i na zvaničnom sajtu prvenstva:
http://www.fiba.basketball/3x3europecup/2021.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje