četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Eredivisie (Holandija): Najava 1. kola (nedelja – 13. septembar 2020. godine)

Danas na programu imamo pet duela, a u kratkim crtama ćemo analizirati svaki od istih.


12:15 FC Emmen – Venlo

Po kvalitetu, ove dve ekipe su prošle sezone bile slične, Emmen je nakon prekida imao 32 boda, dok je Venlo imao 28 osvojenih bodova. I sezonu ranije imali su sličan broj bodova, Venlo 41, a Emmen 38, dok je u sezoni 2017/18 Emmen bio drugoligaš, a Venlo je jedva izborio opstanak. Sve u svemu, ekipe koje su po kvalitetu slične, što pokazuju sezone unazad. Nekih zvučnijih transfera u ekipi Venla i nema, dok bismo iz Emena izdvojili dolazaka Simona Tibblinga iz danskog Brondbija, koji je ujedno i najbolje pojačanje ekipe. Velik broj odlazaka iz Emena tokom leta, kao i u ekipi Venla, što je manje više i normalno za timove tog kalibra. Pripreme obe ekipe se mogu okarakterisati kao ne mnogo uspešne, jer je Venlo imao 2 pobede, 1 remi i 4 poraza, dok je Emen imao svega 1 pobedu, 1 remi i čak 5 poraza. Bez značajnijih izostanaka danas, za domaće neće igrati samo Shani Tarashaj. Treba imati u vidu da Holanđani nisu imali utakmice od takmičarskog značaja, te će sigurno nivo igre biti nešto slabiji. Danas tipujemo na domaći teren Emena i makar 2 gola, jer tradicija tako nalaže. Tip „1X&2-5“ plaća se kvotom 1.65.

3:5

14:30 Heracles – Den Haag

Prošlu sezonu Herakles je završio na 8. mestu, dok je ekipa iz Haga bila na pretposlednjem, 17. mestu, i pretilo bi joj ispadanje, da nije bilo prekida lige. Herakles je i sezonu ranije držao visoku, 7. poziciju, dok je tada i Den Hag igrao bolji fudbal, ali je poslednja sezona ostala trn u oku za navijače kluba iz Haga. Navajo Bakboord će biti van stroja domaćih, dok su gosti u punom sastavu. Pripremni period za Herakles je bio promenljiv, 4 pobede, 1 remi i 4 poraza, a Den Hag je upisao 2 pobede i 4 remija na 6 susreta, što je svakako bolji skor. Kada je reč o pojačanjima, najzvučniji dolazak u Herakles je Delano Burgzorg iz Specije, a odlazak centarfora Cyriel Dessers za 4 miliona evra u Genk je veliki hendikep za ekipu, koja je svakako imala mnogo odlazaka ovog leta. Kako će Den Hag ukombinovati ekipu, veliko je pitanje, jer je u klub zaista stiglo mnogo fudbalera, ali je mnogo iz kluba i otišlo. Reč je o ne toliko poznatim transferima bez obešetećenja, a ovu ekipu treba redovno pratiti, te videti hoće li ponoviti prošlu, ili neku sezonu od pre. Mi ovaj meč definitivno preskačemo.

14:30 Sparta Rotterdam – Ajax

Ako je neko favorit za osvajanje lige, onda je to klub iz Amsterdama. Zahvaljujući prekidu lige, Ajaks je osvojio prvo mesto, a imao je isto bodova kao i drugoplasirani AZ – tačno 56. Sparta je zauzimala 11. mesto na tabeli sa 33 boda, dok su u sezoni 2018/19 igrali u drugoj ligi, kada je Ajaks takođe bio šampion, sa 3 boda više od PSV-a. U Spartu je ovog leta stiglo nekoliko fudbalera, uglavnom iz holandskih klubova, dok je odlazak Ragnara Ache u Ajntraht za 2 miliona evra definitivno najveći gubitak ekipe u letnjem prelaznom roku. Šta reći za Ajaks, ekipu koja ima ubedljivo najveću tržišnu vrednost u ligi. U klub su, između ostalog, stigli Antony iz Sao Paulo-a za 15.750.000 evra, Mohammed Kudus iz danskgo Nordsjaellanda za 9 miliona, kao i Maarten Stekelenburg iz Evertona, bez obeštećenja. Naravno, klub je imao i gubitaka, Hakim Ziyech je otišao u Čelsi za 40 miliona, Donny van de Beek u Junajted za 39, kao i Joel Veltman u Brajton za milion evra. Sve u svemu, ekipa koja bez sumnje ponovo cilja na prvo mesto, ekipa koja je čak 34 puta bila šampion države, a sva je prilika da će biti i 35. put. Naš predlog je „2&3+“ po kvoti 1.50.

0:1

16:45 Groningen – PSV

Utakmica koja će biti druga po redu, ako je parametar zanimljivost. Iako su prošle sezone, sve i da je regularno igrana do kraja, izgubili mogućnost da dođu do 1. mesta, objektivno gledano, pretprošle sezone su imali 3 boda manje od Ajaksa. Sigurno žele da pucaju visoko, a ove sezone će to i probati. Groningen je prošlu sezonu završio na 9. mestu, pretprošlu na 8. mestu, a sezonu pre nje na 12. mestu. Ekipa koja je najčešće na sredini tabele, a bilo bi nerealno reći da će ove sezone biti više, ili niže. Kada je reč o odlascima iz kluba, Groningen je napustio Deyovaisio Zeefuik, koji je za 4 miliona evra otišao u Hertu, dosta fudbalera iz zadnje linije terena je takođe napustilo klub. U klub je stiglo nekoliko fudbalera, a možda i najveću pažnju javnosti dobio je Arjen Robben, koji se iz penzije vratio u holandski klub. U PSV je iz Augzburga stigao Philipp Max za 8 miliona evra, golman Yvon Mvogo kao pozajmljen igrač iz Lajpciga, a klub je ostao i bez nekoliko manje poznatih fudbalera koji su otišli bez obeštećenja ili na pozajmice. Groningen je pripremne mečeve odigrao tako da je upisao 3 pobede, 3 remija i 2 poraza, a PSV uz 3 pobede, 3 remija i 1 poraz, i to od Ajntrahta iz Frankfurta. Isti slučaj kao i sa Fejnordom i Tventeom juče, za očekivati je pobedu PSV-a, ali samo obazrivo, tipujemo predlog „P/K2“ po kvoti 1.85 danas.

1:3

16:45 Waalwijk – Vitesse

Da nije bilo prekida, bez sumnje, Valvijk bi bio prvi kandidat za niži rang, što je i dokazao osvojivši svega 15 bodova iz 26 odigranih utakmica. Vitese je imao 41 bod i zauzimao je 7. mesto na tabeli, blizu borbe za ulazak u Evropu. Sezonu ranije, Vitese je završio na 5. mestu, a Valvijk je igrao u 2. rangu. Činjenica je da je pandemija faktički produžila današnjem domaćinu boravak u eliti, a pripremni period ove ekipe protekao je uz 4 poraza, 1 pobedu i 1 remi, dok je Vitese upisao 3 pobede, a potom čak 4 vezana remija. Kada je reč o transferima, dosta dolazaka u Valvijk, uglavnom su to fudbaleri manje poznati široj javnosti, kao i odlasci, kojih ima mnogo, ako se uzmu i obzir oni fudbaleri koji se vraćaju sa pozajmica. U Vitese je stiglo dosta fudbalera, možda je najzvučnije ime Oussama Tannanne iz Sent Ejtena, kao i Lois Openda iz Briža ili Jacob Rasmussen iz Fiorentine. Klub je napustilo nekoliko fudbalera sa raznih pozicija, što se generalno i svake sezone dešava u holandskim klubovima koji nisu izraziti favoriti, ali i koji se ne bore za opstanak. Sve u svemu, jasno je da je Vitesse danas apsolutni favorit, a mi predlažemo čistu dvojku po kvoti 1.65.

0:1


Predlozi nisu sigurni i igrate ih na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje