petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ešli Barti u četvrtfinalu Majamija

Australijska teniserka Ešli Barti plasirala se u četvrtfinale turnira u Majamiju nakon što je savladala Beloruskinju Viktoriju Azarenku. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:1 1:6 6:2.

U duelu sadašnje i bivše prve teniserke sveta viđeno je sve što tenis kao igra može da pruži. Prvi set je pripao omalenoj Australijanki koja je posle sporog uvodnog gema ubacila u brzinu više i potpuno pregazila Beloruskinju. Barti je sjajno riternirala, a statistika kaže da je Azarenka na svoj servis osvojila samo osam poena. Rezultat svega jeste ubedljivo osvajanje seta sa 6:1.

Odgovor Azarenke je i tekako bio spreman u drugom setu. Iskusna Beloruskinja nije pala već se izdigla i uzvratila istom merom. Ono što je Barti radila u prvom setu sada je radila Azarenka, a rezultat je bio isti 6:1.

Momentum je možda bio na strani Azarenke, ali ona to nije znala da iskoristi. Bilo je mnogo nervoze sa obe strane, a u takvim okolnostima se bolje snašla Barti, koja je napravila tri brejka uz jedan pretrpljeni i na kraju zasluženo otišla u narednu fazu turnira.

U četrtfinalu Barti će igrati protiv bolje iz duela Vondrušova/Sabalenka.

Ostali rezultati:

Žeber – Kenin 6:4 4:6 6:4
Andresku – Anisimova 7:6 (7:4) 6:7 (2:7) 6:4
Svitolina – Kvitova 2:5 7:5 7:5

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje