petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO U19 (Kvalifikacije – 10h – sreda) Republika Irska – Rumunija!

Danas počinju i kvalifikacije za igrače mlađe od 19 godina (igrači rođeni 2001.godine i mlađi), a u Rusiji, u Krasnodaru igraju se mečevi grupe u kojoj se nalaze Rusije, Azerbedjžan, Republika Irska i Rumunija. Meč počinje u 10 časova ujutru, u sredu!

Selekcije Republike Irske ima jako zanimljiv tim sastavljen od igrača koji su uglavnom članovi engleskih premijerligaša, ova generacija igrala je na prošlom šampionatu Evrope za igrače do 17 godina i ostvarili su veliki uspeh, plasmanom u 1/4 finale gde su ispali od kasnijeg prvaka Holandije posle penala (1:1 u regularnom delu / 5:4 na penale). Tim je donekle oslabljen u odnosu na taj odlaskom četvorice igrača u U21 tim, ali ima i nekih novih igrača koji svakako mogu da nadoknade njihov izostanak. U prvom delu kvalifikacija Republika Irska je zauzela prvo mesto sa Holandijom, Farskim Ostrvima i Bosnom sa skorom 3-0-0 (8:2).


Selekcija Rumunije u istom uzrastu igrala je kvalifikacije za Euro na svom terenu, gde su doživeli sva tri poraza i to od Austrije, Azerbejdžana i Engleske (skor 0-0-3, gol razlika 1:6), tako da nisu uspeli ni da prođu na Euro, taj tim i sada je u manje više nepromenjenom sastavu u starijoj generaciji, nedavno su odigrali prijateljski meč protiv odgovarajuće selekcije Grčke od koje su poraženi 2:0 na domaćem terenu. U prvom delu kvalifikacija zauzeli su drugo mesto u grupi sa Grčkom, Gibraltarom i Bugarskom sa skorom 1-1-1 (12:6).

Čini nam se da je ovde pobeda Republike Irske izvestan scenario, ali zbog prelaska nekoliko važnih igrača ove generacije u U21 tim, odlučili smo se za predlog 1X&0-3, mada hrabriji mogu pokušati i sa pobedom današnjeg nominalnog domaćina!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje