subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evo kome će se dodeliti Zlatna kopačka SP ako Mesi i Mbape imaju isti broj golova

U nedelju ćemo dobiti šampiona Sveta, sastaju se Francuska i Argentina i obe reprezentacije se nadaju trećoj tituli. Dugo Argentina nije bila pobednik (1978. i 1986.), dok je Francuska aktuelni prvak, a do titule su Petlovi stigli i 1998. godine.

Ovo će ujedno biti i duel dva vodeća strelca šampionata – Lionela Mesija sa jedne strane i Kilijana Mbapea sa druge. Oba igrača su postigla po 5 golova, a nedeljni okršaj će doneti i odgovore na to ko će osvojiti najvrednije individualne nagradu na Mundijalu – Zlatnu loptu za najboljeg igrača, Zlatnu kopačku za najboljeg strelca i Zlatnu rukavicu za najboljeg golmana turnira.

Ne treba isključiti ni igrače ove dve reprezentacije koji su postigli po gol manje – Alvarez i Žiru su upisali 4 pogotka, pa će i oni biti prilici da osvoje Zlatnu kopačku.

Ako turnir završe dva ili više igrača sa istim brojem postignuti golova, Fifina propozicija u tom slučaju predviđa da će nagrada ići igraču sa najviše asistencija (trenutno je Mesi na 3 asistencije, dok je Mbape na dve). Ako su poravnati i u asistencijama, sledeći kriterijum je da nagrada ide onom koji je odigrao manje minuta.

Svakako, glavna bitka će se voditi oko Boginje, ali biće zanimljivo ispratiti i ovu individualnu trku.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje