petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Francuzi ponovo u finalu!

Nakon Argentine, večeras smo saznali i drugog finalistu Mundijala u Kataru, a to je aktuelni prvak sveta – Francuska.

Popularni „Trikolori“ su u drugom polufinalnom duelu uspeli da savladaju reprezentaciju Maroka 2:0 (1:0) i tako sebi pružili šansu da odbrane naslov svetskog šampiona osvojenog pre četiri godine u Rusiji.

Utakmica je sjajno započela za sastav Didijea Dešampa, jer su stigli do prednosti već u 5. minutu susreta preko Tea Ernandeza.

Nedugo zatim, vezista Maroka – Ounahi je zapretio udarcem iz daljine, ali je Hugo Ljoris to odbranio. Ubrzo je Olivije Žiru pogodio stativu, dok Rafael Varan nije dobro zahvatio loptu nogom nakon kornera.

Na samom kraju prvog dela igre „makazice“ je oprobao štoper – El Jamik, ali je ponovo Ljoris, ovoga puta uz pomoć stative, uspeo da spreči da lopta završi iza njegovih leđa.

U nastavku je prvi „zapretio“ udarcem glavom Markus Tiram, da bi još jedan rezervista – Randal Kolo Muani u 79. minutu (samo 60-tak sekundi otkako je kročio na teren), svojim prvim golom u dresu nacionalnog tima otklonio sve dileme oko pobednika ovog duela.

Do kraja meča, Marokanci su imali priliku da „ublaže“ poraz, ali je sjajno odreagovao Žil Kunde ispred same gol linije.

Francusku u nedelju od 16h očekuje finalni duel Svetskog prvenstva protiv Argentine, dok će Maroko dan ranije u istom terminu odigrati utakmicu protiv Hrvatske u „borbi“ za treće mesto.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje