subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Budućnost vs Unicaja (18. Novembar)

Košarkaši Budućnost Volija se nakon gotovo 18 dana pauze vraćaju na parket u Evrokupu gdje nas očekuje meč sa našim svojevrsnim „nemezisom“ ,ekipom Unikahe.

Kao što je situacija sa cijelom našom zemljom, regionom, svijetom, tako i naš klub nije uspio da ostane imun na koronavirus. Čak devet članova našeg tima je bilo zaraženo, i ono što je dobro je da nijedan igrač srećom nije imao ozbiljnije posljedice. S obzirom na situaciju Crnoj Gori, Košarkaški klub Budućnost Voli poziva još jednom sve svoje navijače, ali i sve građane Crne Gore da se pridržavaju mjera NKT-a i IJZ-a kako bi zajedno svi pobjedili u ovoj „teškoj utakmici“.

Pauza u treningu sigurno ostavlja posljedice, bilo je treninga gdje nije bilo više od 4 igrača na raspolaganju treneru Petru Mijoviću, a raspored koji slijedi je poprilično težak i da su drugačije okolnosti.

Prva utakmica nakon pauze je sa Unikahom iz Malage. Ekipa protiv kojih „plavo-bijeli“ ne znaju za pobjedu, a posebno „boli“ poraz u prvoj utakmici ove sezone, koju smo izgubili u posljednjem minutu, a gdje smo imali prednost, čak i 16 poena razlike.

Motiva za igru našim momcima sigurno ne fali, samo snage da bude, i idemo po tu prvu pobjedu protiv Uninkahe.

Forma protivnika:

Od tijesne pobjede protiv Budućnosti, možemo reći da je španskom timu „procvjetalo“ poslije te utakmice.

U španskoj ligi zabilježili su pet pobjeda uz samo jedan poraz. Svakako najveća pobjeda je protiv Valensije u gostima, gdje su odnijeli pobjedu protiv evroligaške ekipe, kao i ubjedljivih 30 poena razlike protiv Saragose u gostima.

Jedini poraz je došao od ekipe Tenerifa na domaćem terenu.

U Evrokupu su bez problema savladali Brešu, Ulm i Mornar, ali i izgubili od ekipe Metropolitansa, čime su dodatno zakomplikovali stanje u našoj grupi.

Na šta treba obratiti pažnju:

Unikaha je prije svega ekipa koja gaji jaku timsku košarku. Upravo taj kontinuitet dobre timske igre ih je i stavio na poziciju da budu jedan od prvih favorita za osvajanje Evrokupa.

Francisko Alonso, Dario Brizuela, Aleks Butej, Gal Mekel su košarkaši od kojih svako može da uđe u seriju i tako da potrebnu brzinu i promjenu ritma za svoju ekipu.

Dok Dion Tomson, Tim Abromatitis, Adam Vačinski, Alberto Diaz uvijek mogu da „iskoče“ iz drugog plana.

Unikaha je sa 87,4 poena po utakmici treći napad Evrokupa. Odlično šutiraju za tri poena 43 %, ali i slabo brane šut za tri. Protivni u Evrokupu protiv njih šutiraju 47% za tri poena.

H2H:

Budućnost Voli i Unikaha su odigrali do sada pet mečeva u Evrokupu i svih pet puta je slavila španska ekipa.


Izvor: KK Budućnost

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje