četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Budućnost želi iznenađenje u Španiji

[PREMIUM] Evrokup Poeni igrača (25. Januar)


Budućnost je imala nekoliko velikih pojeda ove sezone u Evrokupu, jedna od njih je se desila u “Morači”  kada su porazili Valensiju (71:70).

Valensija je šestostruki finalista Evrokupa i četvorostruki osvajač – mislim da to govori sve što treba da se zna o kakvoj se organizaciji radi, kakve ambicije ima ove sezone i koliko je ozbiljan protivnik. I mi to poštujemo – rekao je Džikić.

Valensija je u seriji od 3 trijumfa u evropskom takmičenju, a u susret duelu protiv Budućnosti je bila bolja od Promiteasa u Grčkoj i Ulma u Nemačkoj, te Bursaspora na svom terenu. Večeras će biti i jača za Bojana Dubljevića, Klemena Prepeliča, Haimea Pradilju, a jedino je van tima odranije povređeni Viktor Klaver…

Imaju veoma raznovrsnu liniju visokih igrača, veoma specifičnu grupu sa odličnim “post up-om” i vanjskim šutem. Njihovi bekovi razumeju ciljeve u napadu, veoma su pokretni i agresivni. I očekujemo da će imati kompletan sastav na raspolaganju. Važna je utakmica za oba tima, od suštinskog je značaja da odgovorimo na njihovu energiju, to smo pokušavali da uradimo u prvom meču – istakao je Džikić.

Budućnost je napravila dobru uvertiru za Valensiju pobedom nad Igokeom u ABA ligi.

Gostujemo timu koji pretenduje na osvajanje Evrokupa. U Podgorici smo slavili u uzbudljivoj završnici, od tada je Valensija oporavila neke važne igrače i pripada joj uloga favorita – kazao je Vladimir Micov.

Ovo je period sezone u kojem se ništa ne osvaja, ali koji može da bude veoma važan za nastavak. Budućnost je jedan od rivala za plasman, meč samim tim dobija na važnosti i mnogo je bitno da se polako kompletiramo nakon što smo imali mnogo problema sa koronavirusom. Posle ovog duela imamo i okršaje sa Gran Kanarijom i Virtusom u Evrokupu, tako da je ovo možda i ključni period – istakao je trener Valensije Đoan Penjaroja.

Kako da postanete PREMIUM član na sajtu!!!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje