sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Cedevita ima dobre šanse i u Francuskoj

U sredu u 21 sat, košarkaši Cedevite Olimpije će se po drugi put u sedam dana suprotstaviti JL Bourg-u, ovog puta u francuskom gradu Bourgu, u četvrtom kolu Evrokupa.

Posle subotnjeg okršaja sa Partizanom NIS-om u ABA ligi i pete uzastopne pobede, košarkaši Cedevite Olimpije iskoristili su poslednje dane za odmor, regeneraciju i pripremu za novi test. U sredu od 21.00 u francuskom gradu Bourg-en-Bresse, ponovo će se suočiti sa JL Bourg-om u četvrtom kolu drugog dela Evrokupa, koji su pobedili prošle srede u Stožicama sa 94:91.

Prošle srede Cedevita Olimpija i JL Bourg žestoko su se borili na podu konusa do poslednjih trenutaka meča, a na kraju su se pobedi radovali ljubljanski košarkaši. Briljirao je Jaka Blažič, sa 30  poena 7 skokova i 4 asistencije, dok su Jarrod Jones i Mikael Hopkins postigli po 16 poena. Kendrick Perri postigao je 14 poena i osam asistencija. Za JL Bourg istakao se Danilo Anđušić sa 25 poena.

Slično kao i Zmajevi u ABA ligi, košarkaši JL Burga bili su aktivni u francuskom nacionalnom prvenstvu u subotu. Pobedili su Orleans sa 88:82 na svom terenu. Pierre Pelos je dodao 23 poena, 10 skokova, a Makime Courbi 18 poena, pet skokova i tri asistencije.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
Ne postoje veće tajne između dve ekipe. Proteklog vikenda JL Bourg je izveo dobar učinak kod kuće i pobedio Orleans. Evidentno je da Francuzi imaju problema sa povredama, pa ćemo videti šta nas očekuje na dan meča. Francuski košarkaši još uvek imaju priliku da se probiju među osam najboljih 7DAIS EuroCup timova, tako da ne očekujem da odustanu. Definitivno će želeti da zabeleže pobedu. Moramo da igramo najbolje što možemo, a pre svega moramo da pokažemo mnogo bolju igru u odbrani nego prošle nedelje, ako želimo da se radujemo pobedi i nastavimo sa pozitivnim nizom uspeha “.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje