četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Evropsko prvenstvo do 21 godine: Belgija U21 – Holandija U21 (najava i prognoza)

Ovog juna igra se šampionat Evrope za igrače mlađe od 21 godine, takmičenje će se održati u Rumuniji i Gruziji, a 16 selekcija će se boriti za zvanje najbolje mlade selekcije na kontinentu. Branilac titule je Nemačka koja je osvojila ovaj turnir 2021.godine.

Jedan od prvih mečeva na šampionatu igraju Holandija i Belgija i on počinje u sredu od 18 časova.

BELGIJA

Od kako su stigli do polufinala Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine 2007. godine, Belgija se samo dva puta plasirala na poslednjih osam prvenstava, uključujući i izdanje iz 2023. godine. 2019. godine su ispali u grupnoj fazi takmičenja bez ijednog osvojenog boda.

Džeki Matijsen je bio na čelu tima kada Belgija nije uspela da se plasira na turnir 2021. godine, ali ovoga puta, 59-godišnji trener je predvodio ekipu koja je ostvarila niz utakmica bez poraza, sa šest pobeda i dva remija u kvalifikacijama. Belgija je završila na prvom mestu u grupi koju su činili i Danska, Turska, Kazahstan i Škotska.

Belgija je imala mešovite rezultate na prijateljskim utakmicama, ali poslednje dve  utakmice protiv Japana i Izraela su završene pobedom, uz pet postignutih golova.

HOLANDIJA

U poslednjih sedam izdanja prvenstva od 2009. godine, Holandija je ili ispala u polufinalu, kao što je bio slučaj 2013. i 2021. godine, ili se nije plasirala na završni turnir. Ipak, samo nekoliko ekipa je uspelo da probije dobro uigranu odbranu Ervina van de Luija u kvalifikacijama.

Holandija je takođe prošla grupnu fazu takmičenja bez poraza, ostavljajući iza sebe Švajcarsku, Moldaviju, Vels, Bugarsku i Gibraltar. Holanđani su neverovatno primili samo tri gola na 10 utakmica, što je najmanje u svim grupama zajedno sa trostrukim osvajačima Portugalom.

Čvrstoća odbrane mladih Oranja bila je takođe vidljiva i u nedavnim prijateljskim utakmicama, gde su zabeležili tri meča bez primljenog gola u pet utakmica, čime su produžili svoj niz bez poraza na 15 mečeva u svim takmičenjima od poraza od Nemačke u polufinalu Evropskog prvenstva 2021. godine, ali su poslednje dve utakmice protiv Češke i Japana završene bez pobednika.

Iako su im rezultati na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine različiti, Belgija i Holandija su inače veoma izjednačeni timovi – obe ekipe su pobedile tri puta, izgubile tri puta i odigrale tri nerešene utakmice jedna protiv druge. Međutim, mladi Holanđani su slavili rezultatom 2-1 u prijateljskoj utakmici u septembru.


SASTAVI TIMOVA:

U belgijskom timu ne nedostaje iskusnih igrača, a Mathijssen će se osloniti na Lois Opendu da predvodi napad nakon njegove sezone sa 21 postignutim golom u Ligi 1 sa Lensom, Openda je bio uključen u seniorski tim za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, ali je ranije napustio tim kako bi se pripremio za ovo takmičenje, dok će Ameen Al-Dakhil, Aster Vranckx i Olivier Deman ostati sa seniorskim timom do utakmice sa Estonijom u utorak.

Iako je imao težak period prilagođavanja u AC Milanu, mesto Charlesa De Ketelaerea u ulozi broja 10 ne bi trebalo da bude u opasnosti, dok će se Rangersov Nicolas Raskin očekivati u startnoj postavi na sredini terena nakon što je postigao oba gola u pobedi od 2-0 protiv Izraela u četvrtak.


Što se tiče Holanđana, nesrećni mladi igrač Liverpula, Sepp van den Berg će izostati iz tima, radi se o igraču koji je zabeležio 8 nastupa za selekciju, a prošlu sezonu proveo je u Šalkeu.

Trojica igrača sa seniorskim nastupima, Ryan Gravenberch, Devyne Rensch i Kenneth Taylor, nisu igrali za A tim, kako bi malo odmorili i bili spremni za ovo takmičenje.

Napadač Ajaksa, Brian Brobbey, postigao je oba gola za svoj tim u pobedi protiv Belgije u septembru, čime je stigao do osam golova za mladi Oranje – 21-godišnjak će verovatno formirati partnerstvo sa igračem Bolonje, Joshuom Zirkzeeom, koji ima sedam postignutih golova.


Mišljenje urednika: Iako selekcija Holandije teško prima golove, mišljenja smo da napad koji ima kreativca kakav je De Ketelaere i napadač kakav je Openda sigurno nije lako zaustaviti, sa druge strane jako dobar napadački tandem Brobbey – Zirkzee takođe može do gola, pa je po nama ovo idealan meč za igru GG po kvoti 1,75

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje