nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Fantastični Ferštapen osvojio pol u Bahreinu

Vozač Red Bula Maks Ferštapen startovaće sa pol pozicije trku za Veliku nagradu Bahreina. Sjajni Holanđnanin je do pol pozicije došao nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:28.997 i iza sebe ostavio dvojac iz Mercedesa. Drugi je bio Luis Hamilton za ostatakom od 0,388 stotinki, a treći Valteri Botas (+0,589).

Dominaciju sa slobodnih treninga Ferštapen je preneo i zvanične treninge. Od Q1 dela kvalifikacija je nametnuo ritam koji ostali nisu mogli da prate. Veliko iznenađenje u prvom delu kvalifikacije je bio novajlija u Alfa Tauriju Juki Cunoda. Mladi Japanac je Q1 deo kvalifikacija završio na drugom mestu. Veliko razočaranje je Sebastijan Fetel koji u svom Aston Martinu nije uspeo da se kvalifikuje ni u Q2.

U Q2 delu kvalifikacija se možda vodila i najveća bitka, jer će sa gumama iz tog dela kvalifikacija svi startovati trku. Ferštapen je zajedno sa Mercedesima brzo odradio posao i kasnije preuzeo meke gume za svaki slučaj ne bili imao siguran plasman u Q3. Drugi vozač Red Bula Serhio Perez je razočarao, jer je u poslednjim sekundama ostao bez plasmana u Q3

Treći deo kvalifikacija je bio potpuno u znaku Ferštapena koji je imao najbolja vremena u svim sektorima i u skladu sa tim na veoma dominantan način osvojio pol poziciju.

Trka za Veliku nagradu Bahreina je na programu od 17:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje