ponedeljak, 20. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

FED Kup između teniserki Srbije i Australije za 2 dana

Samo 2 dana su ostala do baraža za popunu Druge Svetske grupe, gde će srpska teniska reprezentacija odigrati meč protiv Australije (22 -23. aprila) u “Kristalnoj dvorani”(Zrenjanin)

Selektorka Tatjana Ječmenica – Jevtić, Ivana Jorović i Dejana Radanović su u ponedeljak stigle u grad na Begeju, a u utorak su se timu priključile Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, koje su zbog terapija ostale dan duže u Beogradu. Australijanke su, takođe, već u Zrenjaninu, a trener Ališa Molik računa na Dariju Gavrilovu, Ešli Barti, Kejsi Delakvu i Destani Ajavu.

Ivana Jorović, trenutno 174. na svetu, u Talinu je u februaru bila junakinja Srbije, kada je obezbedila sprskoj selekciji priliku da se bori u baraži za popunu u eliti. Dva meseca posle velikog uspeha, Čačanka je ponovo spremna da zablista.

U formi sam, imam nekoliko dana da još više podignem nivo igre i verujem da ću uz naš stručni tim to i uspeti. Ako budem dobila priliku da igram, nadam se da ću ponoviti dobre partije. Velika mi je čast i zadovoljstvo, što ćemo prvi put igrati u Zrenjaninu. Imala sam priliku i malo da se prošetam po centru, grad je prelep – rekla je za Jorovićeva.

Australijanke u svojim redovima imaju 27. igračicu sveta Dariju Gavrilovu i 85. Ešli Barti.

Nikada nisam igrala protiv neke od njih, ali sam sigurna da imaju mana. One nisu nikakav bauk i po rangu jesu bolje od nas, ali u Fed kupu pobeđuje ona igračica koja je bolje raspoložena. Koja se bude bolje osećala na terenu, ta će pobediti i mislim da rang nije presudan. One su dosta jake, ali naš adut bi mogla da bude domaća publika, kao i naboj i energija koju osećamo dok igramo za Srbiju. Nadam se da ćemo uspeti da slavimo – istakla je Ivana.

Nadam se samo da će što više navijača doći i podržati nas. Čuli smo da je u Zrenjaninu dobra atmosfera i da svi uvek navijaju za sportiste. Pozivam navijače da dođu, oni mogu da nam budu vetar u leđa – rekla je Aleksandra Krunić.

Aleksandra Krunić

Trening reprezentacije Australije u Kristalnoj dvorani

AUSTRALIJA BOLJE RANGIRANA

Ovo je mlad tim Srbije, koji je ostvario značajan rezultat. Po ranking – u, Australija je favorit, ali verujem da će igračice dati sve od sebe i da su iznenađenja moguća – rekla je selektorka Srbije, Tatjana Ječmenica – Jevtić, koja je inače udata za nekadašnjeg trenera Rukometnog kluba Proleter, Darka Jevtića.

Ivana Jorović i Aleksandra Krunić

Tekst preuzet sa portala I love Zrenjanin.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje