nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen slavio u Monte Karlu

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Monaka. Ferštapen je uspeo da odveze trku bez greške i zabeleži veoma bitnu pobedu koja potpuno komplikuje generalni plasman. Mladom Holanđaninu su se na postolju pridružili Karlos Sains iz Ferarija i Lando Noris iz Meklarena.

Kao i uvek trka u Monte Karlu sa sobom donosi velika uzbuđenja. Već na startu je došlo do šoka, jer je osvajač pol pozicije Šarl Lekler morao da odustane od trke zbog problema sa bolidom. Mehaničari nisu uspeli da osposobe Leklerov auto, pa je pol poziciju preuzeo Ferštapen.

Iz Ferštapena našao se Botas koji je bio jedina pretnja Ferštapenu tokom trke, ali on je imao svoj peh. Finac je u 31. krugu otišao na promenu pneumatika, a tamo je došlo do problema, jer mehaničari nisu uspeli da zamene prednju gumu i tu je bio kraj trke. Od tog trenutka Ferštapen je suvereno držao prvo mesto i bez greške odvezao do kraja.

Aktuelni šampion Luis Hamilton imao je jako tešku trku. Britanac je startovao sa šeste pozicije, a trku je završio na sedmom mestu.

Četvrto mesto zauzeo je Serhio Peres u drugom Red Bulu. Vozač Aston Martina Sebastijan Fetel je konačno odvezao dobru trku i završio je na petom mestu. Šesti je bio Pjer Gasli iz Alfa Tuarija, sedmi Luis Hamilton, a prvih deset su kompletirali Lens Strol (Aston Martin), Esteban Okon (Alpina) i Antonio Đovinaci (Alfa Romeo).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje