nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

FIFA Futsal: Žreb nije bio naklonjen Orlovima

Teže nije moglo, ako se pogleda raspored po grupama, upada u oči sastav naše grupe F. Pored Orlova se nalaze i aktuelni prvak sveta – reprezentacija Argentine, trećeplasirana selekcija na svetu – Iran, i može se slobodno reći autsajder reprezentacija SAD koji trenira naš stručnjak Dušan Jakica.

Proslavljeni reprezentativac Španije KIKE nije bio srećne ruke za nas ali ipak je ovo smotra najboljih svetskih reprezentacija u futsalu. Dvadesetčetiri najbolje selekcije su podeljene u šest grupa po četiri, gde će plasman u osminufinala obezbediti po dve prvoplasirane i četiri najbolje trećeplasirane.

KIKE – žreb SP u Litvaniji

Direktor za futsal FSS Bojan Pavićević nam je preneo prve utiske posle žreba:
„Prosto da čovek ne poveruje koliko imamo nesreće u žrebu za svako veliko takmičenje. Od kada sam odigra prvo EP gde su bile Španija, Rusija i Ukrajina u grupi pa sve do danas nismo mogli da izbegnemo najbolje na svetu… Dobili smo Argentinu, prvaka sveta i Iran, koji je treći na svetu, jedna je od najnezgodnijih ekipa koju poznajem.“

Bojan Pavićević – Koordinator za futsal i ženski fudbal FSS

Nastavlja u jednom dahu Pavićević optimističnim tonom:
„Ono što mogu da kažem je da ako mobilišemo sve raspoložive snage koje imamo u stručnom i igračkom kadru, i ako svi dođu u avgustu na prvi deo priprema u formi koju budemo zadali ja sam siguran da idemo u drugi krug, koji nam posle paklene grupe daje veliku nadu da napravimo istorijski uspeh. Siguran sam ako prođemo grupu možemo daleko da doguramo, možda i do medalje… Verujem u naše igrače i verujem da je ovo svima istorijska šansa jer ipak se SP igra svake četiri godine. Kao što znamo i sam plasman je već ogroman uspeh i nemam dilemu da će već od danas svi krenuti da prave planove oko početka pripremanja svog tela za napore koji ih očekuju.

Sa reprezentacijom Irana smo igrali pre dve godine, i znamo kako igraju. Videli smo da možemo igrati sa njima, prvu utakmicu su oni bili bolji ali smo mi u drugoj bili bolji. Od tada mi smo mnogo sazreli, i naša forma će biti na najvišem mogućem nivou. Tako da ja nemam sumnju u naš uspeh.

Vremena ima dovoljno, od polovine juna ako svi krenu sa laganim pripremama za tri meseca neće niko moći na put da nam stane. Tvrdim da je sve do nas, ako smo najspremniji bićemo nepobedivi!“ – jasan je Bojan Pavićević.


Izvor: Futsal Srbija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje