subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dominantna predstava Kvartarara u Muđelu

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo pobednik je trke za Veliku nagradu Italije u Muđelu. Njegova briljantna pobeda ostala je u senci tragične pogibije Džejsona Dupaskjea.

Mladi Francuz je u Italiji došao do treće pobede u sezoni, a osme ukupno u karijeri. Njemu su se na pobedničkom postolju pridružili Migel Oliveira iz KTM-a i aktuelni šampion Žoan Mir iz Suzukija.

Domintantna predstava Kvartarara od početka pa do kraja trke. Francuz je samo na početku izgubio vođstvo, pošto ga je pretekao Frančesko Banjaja. Ipak, Banjajina trka nije dugo trajala, jer je u ranoj fazi trke napravio grešku i završio van staze. Kvartararo je relativno brzo preuzeo prvo mesto i nije ga ispuštao do kraja trke. Najbliži pratilac je bio Žoan Zarko, ali ni on nije dugo mogao da prati ritam koji je nametnuo Kvartararo.

Zarko je u jurnjavi za Kvartarom brzo uništio pneumatike, što je Oliveira znao da iskoristi i pretekne ga. Zarko je na kraju završio na četvrtom mestu, ispred Breda Bindera na drugom KTM-U. Šesti je bio Džek Miler na Dukatiju, a prvih deset su kompletirali Aleš Espargaro (Aprilija), Maverik Vinjales (Jamaha), Danilo Petrući (Aprilija) i Valentino Rosi (Petronas Jamaha).

U generalnom plasmanu vodi Fabio Kvartararo sa 105 poena. Drugi je Zarko sa 24 poena manje, dok je treći Banjaja.

Mogo GP šampionat se nastavlja sledeće nedelje kada je na programu trka za Veliku nagradu Katalonije.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.motorsport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje