subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

FIFA i UEFA reagovale, ruskim klubovima se ne piše dobro!

Evropska i svetska fudbalska organizacija UEFA i FIFA suspendovali su sve ruske klubove kao i reprezentacije ove zemlje u svojim takmičenjima. Ova odluka važi do daljnjeg.

 Posle prvobitnih odluka koje su usvojili Savet FIFA i Izvršni komitet UEFA, a koje su predviđale donošenje dodatnih mera, FIFA i UEFA su danas zajedno odlučile da se svim ruskim timovima, bilo reprezentativnim ili klupskim timovima, suspenduje učešće u oba FIFA i UEFA takmičenja do daljnjeg. Ove odluke su usvojili Biro Saveta FIFA i Izvršni komitet UEFA, odnosno najviši organi odlučivanja obe institucije o ovako hitnim pitanjima – piše u saopštenju na sajtu UEFA i dodaje se:

 Fudbal je ovde potpuno ujedinjen i pun solidarnosti sa svim pogođenim ljudima u Ukrajini. Oba predsednika se nadaju da će se situacija u Ukrajini značajno i brzo popraviti kako bi fudbal ponovo mogao da bude faktor jedinstva i mira među ljudima.

Rski fudbaleri neće igrati u martovskom baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru. Voljom žreba je odlučeno da Rusija dočeka Poljsku u polufinalu baraža, a potom da pobednik tog meča dočeka boljeg iz susreta Švedska – Češka. Ostaje da se vidi da li će Poljaci direktno da se plasiraju u polufinale ili će neko da igra umesto Rusije.

Od ruskih klubova u Evropi je ostao samo moskovski Spartak koji je trebalo da igra protiv Lajpciga u osmini finala Lige Evrope. Nemački tim se tako direktno plasirao u četvrtfinale. Ti mečevi su bili planirani za 10. i 17. mart.

Pored klubova koji su suspendovani, UEFA je prekinula veze sa Gazpromom, koji je ogroman sponzor celokupnog takmičenja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje