petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Filipović: Počela je nova era Vaterpolo kluba Partizan

Vaterpolo klub Partizan u nedelju je dobio novo rukovodstvo, koje će pokušati da vrati crno-bele na staze stare slave. Za direktora kluba izabran je nekadašnji golman kluba sa Banjice i reprezentacije, Nikola Kuljača. U Upravnom odboru su između ostalih i Filip Filipović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić, u Nadzornom odboru je i Slobodan Nikić…

Kapiten reprezentacije Srbije i bivši vaterpolista Partizana, Filip Filipović, od početka se zalagao za promene u klubu, a sada će biti član Upravnog odbora.

– Danas je počela nova era VK Partizan, uveren sam sa ciljem povratka na pravi put. Znamo šta VK Partizan predstavlja ne samo u sprskom vaterpolu već u sistemu srpskog sporta. Svesni smo zadataka koji su pred nama i pokušaćemo da u doglednoj budućnosti rezultatima uverimo ljude koji su nas izglasali, da su učinili pravu stvar. Smatram da Partizan zaslužuje svetlije dane, a siguran sam da su oni pred nama. Mogu da budem samo ponosan što se sve ovo odigralo ovako – rekao je Filipović novinarima posle skupštine održane prostorijama u JSD Partizan u Humskoj.

Bivši igrač Partizana rekao je da će se vaterpolisti prvog tima vratiti na Banjicu, jer je „Banjica oduvek bila i ostaće hram i kuća VK Partizan, kao i da se za promene čekao pravi trenutak“.

– Možda smo zakasnili nekoliko meseci, da ne kažem godina, ali za promene nikad nije kasno. Srećan sam što je do tog trenutka došlo. Najteže će biti ljudima koji će se uhvatiti u borbu sa svim nadošlim problemima. Mislim da kao ekipa možemo da delujemo i budućnosti. Gledamo samo napred i ne osvrćemo se, tako su nas i u sportu učili – istakao je Filipović.

Bilo je priče da je dug kluba šest i po miliona evra…

– Mislim da se varate i vi, kao što se varamo i mi ako mislimo da je šest i po miliona. To će uraditi ljudi kojima je to posao. Kada budemo znali celokupno stanje, izaći ćemo pred javnost i reći ćemo koji su dalji koraci i kako će ići rešavanje i saniranje, a sigurno smo da problema ima i više nego dovoljno. Sada nije trenutak da pričamo tome.

Bivši vaterpolista i kapiten Partizana Nikola Kuljača ističe da mu je izbor na mesto novog direktora kluba najveća čast koju je doživeo u životu.

– Idemo napred, šta je bilo, bilo je. To nije pitanje za nas. Direktor VK Partizan se bavi sportom i sportskim pitanjima. Hoćemo da deca ponovo dođu na Banjicu da treniraju. Kao neko ko je radio na Banjici, kada sam bio 2009. godine imali smo 500-600 dece. Iskreno se nadam da ćemo vrlo brzo imati isto toliko dece. Zato pozivam roditelje da upišu decu, upis kreće. Voleo bih i da od javnosti dobijemo podršku, da se vratimo na Banjicu – rekao je Kuljača novinarima.

Novi direktor upitan je da li očekuje da će biti problema kada budu došli u prostorije kluba, pošto je smenjena direktora Tatjana Rakas prethodno današnju sednicu nazvala lažnom.

– Gledano striktno pravno, upis u APR je taj koji daje mogućnost nekome da uđe u prostoriju. Videli ste i sami da je skupština meni dala mandat. To je potpuno isto kao u bilo kom drugom privrednom ili sportskom udruženju. Ono što ćemo sigurno da uradimo jeste da normalno, civilizovano i kako dolikuje, završiti predaju. Tako je Partizan radi – rekao je Kuljača.

On je podsetio na veličinu i značaj VK Patizan.

– Svima nam je bilo teško da gledamo prepucavanja. Skupili smo se, odradili legalno ono što je trebalo da se odradi, aspolutnom većinom. Moramo da se vratimo na ono što jesmo i što treba da budemo, a to jedan od vodećih klubova u državi – zaključio je Kuljača.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje