petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Finale Kupa ITALIJE: Juventus – Milan (najava i prognoza meča)!

FINALE KUPA ITALIJE 

JUVENTUS – MILAN
STADION: Olimpiko u Rimu ; POČETAK: 21 sat

 

Prilika za Juventus da uspešnu sezonu okonča duplom krunom u domaćim okvirima, osvajanjem kup takmičenja posle prvenstva koje je praktično već osvojio. Sa druge strane ekipa Milana želi da se vrati na trofejni put, pa je motiv svkako ogroman i kod ovog tima koji predvodi Đenaro Gatuzu, kojem će ovo biti prvi trofej u trenerskoj karijeri ukoliko uspe da ga osvoji.

Tim Juventusa je posle ispadanja iz Lige šampiona od Real Madrida, posle nesrećnog penala u nadokandi vremena, polako podizao formu i čini se da su uspeli da u završnici lige zaigraju na svom prepoznatljivom nivou, iako to i dalje nije onaj Juventus koji je u nekim prethodnim sezonama delovao nepobedivo. Što se tiče ovogodišnjeg kup takmičenja, Juventus je do sada ostvario četri pobede izbacivši Đenovu, Torino i Atalantu, bez primljeng gola.

Što se tiče tima koji će večeras na megdan Milanu, izostaće već neko vreme povređeni Kijelini, kao i defanzivac Hovedes, dok su Mandžukić i De Sciglio koji su bili povređeni, počeli da treniraju ali je pitanje koliko su spremni. Na poziciju desnog beka (krila) igrati kao i u prethodnim mečevima kolumbijac Kvadrado, dok će Lihštajner čekati šansu sa klupe.

NAJVEROVATNIJIH 11: Gianluigi Buffon; Juan Cuadrado, Daniele Rugani, Medhi Benatia, Alex Sandro; Sami Khedira, Miralem Pjanic, Blaise Matuidi; Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Douglas Costa

Što se tiče ekipe Milana, može se reći da su dolaskom Đenara Gatuza na čelo tima primetne pozitivne promene, ali da će se prava slika videti posle letnjih pripreme i prelaznog roka kada legendarni defanzivni vezni posloži ekipu u skladu sa svojim željama. Do finala kupa Italije stigli su izbacivši najpre Veronu, potom su posle produžetaka bili bolji od najvećeg rivala Intera, da bi u polufinalu posle dva meča i penala izbacili rimski Lacio.

Što se tiče tima, samo će izostati defanzivac Konti koji nije puno igrao ove sezone, kao i Lukas Biglja koji je završio sezonu, ali će pokušati da bude spreman za SP, ostali igrači su spremni.

NAJVEROVATNIJIH 11: Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Ricardo Rodriguez; Kessié, Locatelli, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Poslednja četri međusobna meča (dva ove sezone), ekipa Juventusa je slavila protiv Milana, i svaki put je postigla najmanje dva gola.

Iako ne možemo u finalu bilo kog takmičenja da pričamo o izrazitim favoritima, smatramo da je Juventus danas zbog svog velikog iskustva, ovog tima u velikim mečevima u blagoj prednosti, ali svkako ne smemo da zaboravimo da će i Milan pokušati da iskosti svoje adute u ovom meču, poput prekida koje izvodi Hakan Čalhanoglu, ili odlične skok igre nekadašnjeg igrača Juventusa, Bonućija.

PREDLOG za KLAĐENJE: 1 (pobeda Juventusa) (kvota 1,85)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje