ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nastavlja li Izner po starom?

U okviru treće runde mastersa u Madridu sastaće se Amerikanac Džon Izner i teniser iz Urugvaja Pablo Kuevas.
Iako je Kuevas mnogo jači igrač na šljaci kladionice se plaše Iznera te su njega postavile za favorita što je ako nas pitate apsurd. Naravno, ima smisla za takvu kvotu, ali po nama on ne može nikako biti favorit protiv šljakaša kakav je Kuevas.
No, nas to ne zanima, jer ćemo i danas pokušati da „uhvatimo“ over samo što sada ne igramo ceo meč već prvi set više od 10,5 gemova.

Dva su razloga zbog kojih mislimo da bi Izner mogao ovaj meč da učini zanimljivim.

1) Pablo Kuevas je igrač koji udaraca bekend sa jednom rukom, ali ne igra bekend slajs. To je vrlo čudno je klinci se od malih nogu uče da igraju bekend slajs pogotovu kada igrač igra bekend sa jednom rukom. Jednostavno to ide jedno uz drugo, a slajs je vrlo bitan udarac. Tim udarcem se teniseri brane, a na travi je idealan za napad. Bez njega Kuevas je dosta slabiji igrač i mišljanja samo da će Izner to danas i koristiti. Iznerov kik servis ide nenormalno u vis i Kuevas će vrlo teško vraćati te loptice. Biće primoran da se odalji od osnovne linije, i te loptice koje bude vraćao biće kratke i relativno lagan plen za Iznera.

2) Kažu da je statistika kao bikini da otkriva sve, a ne pokazuje ništa. Ipak, kada je tenis u pitanju ona govori dosta, jer ne može biti slučajnost da neki igrač nekoliko godina u nizu na istom turniru igra na isti način.
Kada su Iznerove igre u Madridu u pitanju on je do sada odigrao 16 mečeva, i 8 je otišlo u tri seta. Na 14 od 16 mečeva smo videli produženi deo seta ( taj brejk, ili više od 10,5 gemova) i to je jasan pokazatelj kakav tok imaju Iznerovi mečevi.
Ni Kuevas ne zaostaje po tom parametru. On je u Madridu odigrao 11 mečeva i 10 mečeva je otišlo u tri seta, a na 8 je viđen barem jedan produžen prvi set.

S obzirom da se prvi put sastaju trebaće im malo vremena da se upoznaju, i adaptiraju na protivnikove udarce. To naravno nama odgovara, jer će se igrati brzo i verujemo dosta grešiti.
Granica na gemove je 25,5 što je mnogo i uvek rizično pa zato igramo prvi set više od 10,5 gemova.

Predlog: Prvi set više od 10,5 gemova 1,72

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje