ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Fokina slomio umornog Frica

Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina plasirao se u polufinala mastersa u Monte Karlu. Fokina je u prvom četvrtfinalu savladao Amerikanca Tejlora Frica rezultatom 2:1, po setovima 2:6 6:4 6:3.

Teška, ali na kraju zaslužena pobeda Fokine. Treba istaći i da je fizička sprema odlučila pobednika meča. Fric je imao jako naporan period u Americi, teške mečeve ovde u Monte Karlu koji su na kraju došli na naplatu.

U prvom setu postojao je samo jedan igrač, a to je bio Fric. Amerikanac je sjajno servirao, odlično riternirao i za divno čudo potpuno nadigrao protivnika u polju. Rezultat svega jesu dva brejka i sigurnih 6:2.

Drugi set donosi mnogo veću borbu. Fokina je pronašao svoj ritam i kako je vreme odmicalo bio sve bolji i bolji, a sa druge strane Frica je stizao umor. Ključni detalji seta, a može se reći i meča bili su deveti i deseti gem. U devetom je Fokina napravio brejk, a nakon toga u desetom spasio čak tri brejk lopte i izjednačio na 1:1.

U trećem setu bilo je evidentno da Fric nema više snage. To se najbolje videlo u njegovim servisima, jer servisa gotovo da nije bilo. Fokina je to znalački iskoristio i sa tri brejka uz jedan pretrpljeni došao do velike pobede i plasmana u polufinale.

Za plasman u finale Fokina će igrati protiv boljeg iz duela Hurkac/Dimitrov.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje